atNorth expanderar i Norden och förvärvar två datacenter i Finland
Hem ÅTERFÖRSÄLJAREADVANIA atNorth expanderar ytterligare i Norden och förvärvar två datacenter i Finland

atNorth expanderar ytterligare i Norden och förvärvar två datacenter i Finland

Publicerat av: Redaktionen

Datacenterföretaget atNorth satsar ytterligare i Norden och förvärvar två datacenteranläggningar från Advania i Finland.

Förvärvet är en viktig del i företagets expansion och satsning i Norden – och planen är att även bygga ett tredje datacenter i Finland.

Affären innebär att atNorth tar över driften av de förvärvade datacenteranläggningarna i Finland. Tillsammans med egna experter och specialister från Advania säkerställs att övergången sker helt sömnlöst och med obruten drift som inte påverkar befintliga kunder.

atNorth expanderar i Norden och förvärvar två datacenter i Finland– Vi är glada och stolta över det här förvärvet och att kunna lansera atNorth i Finland. Det är en del av vår tillväxtstrategi att växa och utöka våra tjänster på ett hållbart och strategiskt sätt över hela Norden. I takt med att organisationer alltmer flyttar sina datakörningar till Norden är investeringarna avgörande för att vi ska kunna stötta kunderna på ett effektivt sätt. Vi förbereder oss dessutom för att expandera ytterligare i regionen, säger Eyjólfur Magnús Kristinsson, vd på atNorth.

Finland lockar många utländska kunder i takt med sin ledande globala position inom teknik och digitalisering.

Den finska regeringen har prioriterat digitaliseringen och finska företag har en lång tradition av att investera i forskning och utveckling. Det gör att tekniksektorn blomstrar med många framgångsrika startups och innovativa företag.

Finland har som mål att vara klimatneutralt 2035 och världens första fossilfria välfärdssamhälle. Finland är ledande inom utveckling av förnybar energiteknik och har ett starkt fokus på hållbarhet, vilket är helt i linje med atNorths fokus på hållbar IT.

De senaste åren har atNorth haft en tresiffrig tillväxt som ett resultat av en utmärkt kundservice. atNorths lösningar erbjuds som en tjänst och är byggda för att vara flexibla och skalbara efter kundernas växande behov och allt fler hållbarhetsinitiativ. Advania har som ambition att i samarbete med atNorth fortsätta att leverera förstklassiga lösningar till befintliga och nya kunder och att bli norra Europas mest föredragna IT-tjänsteleverantör.

– En viktig anledning till att etablera ett partnerskap med atNorth i Finland är deras fokus på högkvalitativa och hållbara tjänster. Vi uppskattar att samarbeta med företag med samma kundfokus och kvalitetstänkande som vi själva, säger Atte Kekkonen, vd för Advania Finland.

atNorth har en lång historia av att investera i områden där det finns topptalanger inom IT och kommer i år att öppna sin tredje datacenteranläggning i Akureyri som är Islands tekniska nav i norr.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00