atNorth förvärvas nu av Partners Group
Hem NyheterFöretagsnyheter atNorth förvärvas nu av Partners Group

atNorth förvärvas nu av Partners Group

Publicerat av: Redaktionen

• Partners Group ska tillsammans med den nuvarande ledningen accelerera atNorths expansionstakt och närvaro i Norden

• Efterfrågan på atNorths tjänster ökar kraftigt.

atNorth, co-locationaktören med fokus på högkapacitetstjänster, meddelar idag att företaget förvärvas av det globala privatmarknadsbolaget Partners Group. Förvärvet ligger i linje med atNorths strategi att snabbt kunna expandera sin verksamhet i hela Norden.

– atNorths uppdrag är att vara en ledande nordisk leverantör av gröna co-locationtjänster och högpresterande datorlösningar med både kostnads- och energieffektiva datacenter. Med datacenterverksamhet på både Island och i Sverige, ser vi nu möjligheten att öka tempot i vår expansion, säger Magnus Kristinsson, vd på atNorth. Vi tror att vi har hittat ett perfekt samarbete i Partners Group, med tanke på deras omfattande erfarenhet av digital infrastruktur, operativ expertis och finansiella resurser.

atNorth har idag två anläggningar i drift på Island och en utanför Stockholm som driftsätts i februari 2022. Idag finns över 100 verksamheter på kundlistan, både lokala och multinationella företag i behov av effektiva, högpresterande och hållbara datacentertjänster.

atNorth förvärvas nu av Partners Group

Magnus Kristinsson CEO atNorth

Partners Groups vision är att atNorth ska bli en ledande pan-nordisk datacenterleverantör.

– atNorth är perfekt positionerat för att ta marknadsandelar med sina högpresterande och energieffektiva datacenter i kombination med en genuin hållbarhetsstrategi på den snabbt växande marknaden för högdensitetsdata, pådrivet av AI och liknande teknologier. Vi ser fram emot att arbeta tillsammans med Magnus och hans team i hela regionen, säger Esther Peiner, Managing Director Private Infrastructure Europe på Partners Group.

Förvärvet kommer att slutföras under Q1 2022, och nuvarande ledning för atNorth kommer fortsatt att leda verksamheten och den pågående expansionen. Villkoren för transaktionen offentliggörs inte.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>