Atos 1
Hem Nyheter Atos expanderar inom tillverkningssektorn med strategiskt förvärv

Atos expanderar inom tillverkningssektorn med strategiskt förvärv

Publicerat av: Redaktionen

Atos meddelade måndagen den 27 juli, att bolaget har genomfört förvärvet av IDEAL GRP, en Product Lifecycle Management (PLM) systemintegratör, och partner till Siemens Digital Industries Software, med huvudkontor i Helsingfors, Finland.

IDEAL GRP erbjuder avancerade konsulttjänster, integration, PLM-programvara och underhållstjänster för företag inom tillverkningssektorn. Förvärvet kommer att addera ett mycket skickligt team med cirka 100 specialister till Atos som i sig redan har dubbel platinumpartner status och dessutom är en sedan många år strategisk samarbetspartner till Siemens globalt.

Som fortsätting på förvärvet av PLM specialisten Processia, i juni 2021, är förvärvet av IDEAL GRP i linje med Atos’ industri-specifika strategi, och kommer stärka dess PLM- och Engineering Solutions erbjudande markant, samt tydligt expandera bolagets närvaro i norra Europa. Atos kommer bidra med resurserna, erfarenheten, och långsiktigheten för att låta IDEAL GRP fokusera helt och hållet på att leverera produkterna och tjänsterna som behövs för medel- och stora företag, att framgångsrikt implementera ”Industri 4.0”.

Grundat 1992, och med huvudkontor i Helsingfors/Vantaa, Finland, har IDEAL GRP ett starkt och långt partnerskap med Siemens, med 30 år av samarbete. IDEAL GRP är en ledande spelare på den nordiska marknaden med 11 kontor fördelat på Finland, Sverige, Norge, Danmark och Estland.

“Tillverkare producerar ändlösa kvantiteter data i en produkts livscykel, vilket är en ovärderlig tillgång, men blir en utmaning när man ska använda/återanvända all denna data för att göra bättre produkter. Det är då PLM system används och bevisar sig vara en möjliggörare for Industry 4.0.” säger Pierre Barnabé, Head of Manufacturing Industry på Atos. “Vi ser fram emot att arbeta med IDEAL GRP för att hjälpa våra kunder i tillverkningsindustrin på deras resa till en hållbar digital transformation”.

“De senaste åren har IDEAL GRPs kunder sett en signifikant förändring av PLM, som blivit mer strategisk och integrerad, som berör hela värde-kedjan av tillverkningen. Med Atos är vi nu fullt utrustade att erbjuda verkliga globala och skalbara tjänster och samtidigt bibehålla den nära relationen och lokala rörligheten med våra kunder i Norden och Baltikum. Vi tror att transformationen kommer att accelerera, och vi är entusiastiska att få möjligheten att arbeta med Atos med att hjälpa våra kunder att skapa ett digitalt övertag i hjärtat av denna dynamiska evolution. Det långa och strategiska partnerskapet mellan Atos and Siemens kombinerat med bredden och skalan av Atos’ portfölj av tjänster gör detta till en spännande möjlighet för IDEAL GRPs kunder och personal.” säger Jaakko Hartikainen, CEO på IDEAL GRP.

“Atos globalt är en högt värderad partner som distribuerar nästa generationens lösningar genom att använda den världsledande portföljen från Siemens Digital Industries Software. Tillsammans med IDEAL GRP i Norden, kommer deras kombinerade expertis driva den digitala transformationen för våra kunder med lokal expertis, och globalt backbone och investeringsförmåga. Vi ser verkligen fram mot att se detta hända” säger Mats Friberg, VD & Managing Director, Nordic Operation på Siemens Digital Industries Software.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>