Hem Nyheter Automation i centrum för Ciscos nya avsiktsbaserade nätverkslösningar

Automation i centrum för Ciscos nya avsiktsbaserade nätverkslösningar

Publicerat av: Redaktionen

Cisco presenterar nya avsiktsbaserade nätverkslösningar som hjälper företag och organisationer att optimera såväl affärsverksamheten som nätverkets funktion.

Automation i centrum för Ciscos nya avsiktsbaserade nätverkslösningar 3I takt med att företag möter allt större utmaningar och ett större tryck att leverera högklassiga digitala upplevelser så levererar Cisco nya nätverkslösningar som ser till att kunderna är uppkopplade, produktiva och säkra.

– I dagens snabbföränderliga värld är det centralt att företagets nätverk är i synk med företagets strategiska mål, oavsett om det handlar om att stötta och skydda medarbetare på distans, skynda på expansion upp i molnet eller möjliggöra och driva på den digitala transformationen, säger Scott Harrell, Senior Vice President och General Manager för Ciscos Intent-based Networking Group.

– Med dagens lanseringar hjälper Cisco IT-avdelningar att snabbt driftsätta avancerad nätverksteknik och säkerhetslösningar genom att förenkla och automatisera segmentering och molnbaserad säkerhet i stor skala. Vi levererar på vårt löfte att bygga en nätverksplattform som ger innovation som hjälper och stöttar våra kunder, oavsett hur långt de kommit på resan mot ett utbyggt avsiktsbaserat nätverk.

Just automation går som en röd tråd genom flera av de nyheter som presenterats. I takt med att kraven på IT-organisationerna blivit allt större från resten av organisationen har det blivit en nyckel för att uppnå högre effektivitet, och låta IT-avdelningar arbeta mer flexibelt och agera proaktivt snarare än att lägga tid på att släcka bränder. Samtidigt innebär nätverksautomation att de behöver lägga mindre tid och resurser på underhåll. Här är några av nyheterna i korthet:

Cisco SD-WAN erbjuder nu en fullständig lösning för molnsäkerhet tack vare integration med Cisco Umbrella – DNS-säkerhet, brandvägg, CASB (Cloud Access Security Broker) och secure web gateway (SWG) i en integrerad molntjänst. Med förenklad licensmodell och automatisering av allt som krävs för att aktivera, deaktivera eller på andra sätt tillståndsändra olika typer av tjänster i nätverket är Cisco SD-WAN snabbt att driftsätta och enkelt att underhålla samtidigt som det ger bästa möjliga säkerhet, utan att inskränka på användarvänligheten.

Cisco User-Defined Networks gör det möjligt för IT-avdelningar att ge slutanvändare möjlighet att på egen hand ta kontroll över sina trådlösa nätverksanslutningar – så att de själva kan genomföra säker on-boarding av nya enheter och samtidigt bestämma vilka enheter som kan koppla upp sig mot deras egen nätverkspartition.

Med AI Endpoint Analytics kan Cisco DNA Center identifiera tidigare okända klienter i stor skala och dra nytta av olika typer av kontextuella källor och artificiell intelligens för att gruppera dem. Med hjälp av den här informationen går det att ta fram automatiserade policys för exempelvis IoT-enheter i nätverkets utkanter.

Ciscos portfölj för avsiktsbaserade nätverk utvecklas ständigt för att ge kunder stadig och säker tillgång till nya innovationer. Genom mjukvarubaserade plattformar, byggda kring branschledande hårdvara kan Cisco erbjuda de flexibla och säkra nätverk som företag behöver för att accelerera sin digitala transformation och säkra verksamheten i en tid som präglas av osäkerhet.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>