Hem Säkerhet AV-Comparatives ger guldmedalj till ESET konsumentprodukter vid prisutdelning för datasäkerhet

AV-Comparatives ger guldmedalj till ESET konsumentprodukter vid prisutdelning för datasäkerhet

Publicerat av: Redaktionen

ESET, världsledande inom datasäkerhet, erhöll guld- och bronsplaceringar i AV-Comparatives Summary Report 2019.

AV-Comparatives ger guldmedalj till ESET konsumentprodukter vid prisutdelning för datasäkerhet 3AV-Comparatives, en ledande oberoende testorganisation, använder en av världens största samlingar av kodprover för att med dem skapa en verklighetsnära miljö där de kan genomföra mycket noggranna tester. Deras sammanfattningsrapport för år 2019 kommenterar de antivirusprodukter för konsumentmarknaden som de provat under året, och lyfter fram de produkter som lyckats bäst i olika tester som genomförts under de 12 månaderna.

Rapporten granskade Windows-produkter för konsumenter från 16 olika leverantörer. ESET fick utmärkta resultat och tog hem utmärkelser i tre kategorier: Total prestanda (låg systempåverkan), förbättrat verklighetstest (avancerat skydd mot olika hot) och testet för falska larm.

Total prestanda (låg systempåverkan)

ESET erhöll guldmedalj i kategorin ”Låg systempåverkan”, som bedömer hur mycket varje produkt påverkar systemets hastighet och prestanda. ESET har genomgående uppnått goda resultat i denna kategori och förbättrade nu resultatet i jämförelse med silvermedaljen i samma kategori från år 2018.

Förbättrat verklighetstest (skydd mot avancerade hot)

ESET tog än en gång guldmedalj i kategorin ”Skydd mot avancerade hot”, vilket är en ny kategori för år 2019 och år 2020. Detta test studerar vilken förmåga ett program har att skydda mot avancerade, riktade attacker och attacker som inte är filbaserade. Dessutom var ESET en av endast två leverantörer som lyckades blockera alla 15 angrepp som ingick i testprocessen.

Test avseende falsklarm

I testet avseende falsklarm tog ESET bronsmedalj. Rapporten kommenterar att falska viruslarm kan orsaka lika stora problem som en verklig virusinfektion och det är av avgörande vikt för alla antivirusprogram att undvika falsklarm. AV-Comparatives genomförde omfattande testning med avseende på falsklarm som en del av testerna av skydd mot skadlig kod och testerna av skydd i verklighetsnära användning.

I en kommentar till resultaten säger Jiří Kropáč, chef för ESETs laboratorier för virusdetektering: ”Erkännandet ESET fått från AV-Comparatives är ett bevis på vårt engagemang för våra kunder och vårt löfte om att alltid leverera de bästa lösningarna för IT-säkerhet. Det är synnerligen viktigt för oss att säkerställa att kunderna har det allra bästa skyddet mot de senaste hoten. Det är en ära för oss att erhålla dessa utmärkelser och att få erkännande för att vi är en nyckelspelare vad det gäller att göra tekniken säkrare för oss alla.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>