Hem Nyheter Avassa tar in 60 miljoner kronor för att ta sin plattform för massivt distribuerade edge clouds till marknaden

Avassa tar in 60 miljoner kronor för att ta sin plattform för massivt distribuerade edge clouds till marknaden

Publicerat av: Redaktionen

Avassa Systems, en pionjär inom hantering av distribuerade edge cloud för containerapplikationer tar in 60 miljoner kronor i en finansieringsrunda ledd av Fairpoint Capital och Industrifonden.

Avassa tar in 60 miljoner kronor för att ta sin plattform för massivt distribuerade edge clouds till marknaden 2

Fredrik Lundberg, medgrundare och VD på Avassa och Carl Moberg, medgrundare och CTO på Avassa.

Investeringen ska användas till att accelerera utvecklingen av företagets molnbaserade plattform (PaaS) för massivt distribuerade containerapplikationer.

Avassas grundarteam ligger bakom en rad framgångsrika bolag med fokus på programvara för att automatisera och orkestrera distribuerade system. Det senaste företaget, Tail-f Systems, förvärvades av Cisco Systems 2014.

Distribuerade edge cloud – en ny typ av molnteknologier – bygger vidare på fördelarna med publika moln. Att distribuera och köra applikationer över ett stort antal fysiska platser ger många fördelar jämfört med centraliserade molnmiljöer. Rätt utfört ger distribuerade små edge cloud ökad autonomi, robusthet och dataintegritet i kombination med låg latens. Utöver detta kräver regulatoriska och lokala krav att applikationer och data i större utsträckning måste hålla sig inom väldefinierade administrativa gränser.

Avassas plattform för distribuerade moln gör det möjligt för infrastruktur- och driftsteam att distribuera, övervaka och observera containerapplikationer över en stor mängd platser där platsen är av avgörande vikt.

”Vi är unikt positionerade för att ta oss an de utmaningar som ligger framför branschen på väg mot ett verkligt distribuerat molnparadigm, som också inkluderar edge computing. De viktigaste egenskaperna för detta nya paradigm är att fysisk plats spelar en avgörande roll och applikationer placeras på de platser de behövs. Med vår bakgrund och erfarenhet av att bygga och leverera stora distribuerade system för automatisering och orkestrering har vi kompetens att lösa de tuffaste utmaningarna kring denna branschutveckling”, säger Carl Moberg, medgrundare och CTO på Avassa.

”Den finansiering vi nu tar in är ett bevis både på marknadspotentialen och trovärdigheten för vårt team. Det gör att vi snabbt kan bygga ut vårt utvecklarteam och påskynda utvecklingen av vår branschförändrande produkt, säger Fredrik Lundberg, medgrundare och VD på Avassa.

Finansieringsrundan leds av Fairpoint Capital och Industrifonden.

”Vi ser med spänning fram emot att samarbeta med Avassa-teamet tillsammans med Industrifonden”, säger Ulf Lewander, Investment Director på Fairpoint Capital. ”Avassa-teamet har vid upprepade tillfällen bevisat att de har rätt kompetens att bygga storskaliga, distribuerade mjukvarulösningar för orkestrering och hantering av nätverk och programvaruapplikationer. Detta är en investering som passar mycket bra med vårt investeringsfokus, och vi är övertygade om att det finns en enorm marknadspotential för Avassa”.

”Vi på Industrifonden är glada att få samarbeta med Avassateamet i deras mission att öppna användandet av edge cloud computing för många fler aktörer genom den Platform-as-a-Service (PaaS) de utvecklar. Teamets exceptionella meritlista och innovativa mjukvarulösning i kombination med den kraftiga marknadstrenden mot distribuerade lösningar gör oss övertygade om att framtiden för Avassa blir spännande”, säger Hadar Cars, Investment Director på Industrifonden

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>