Avast Business Managed Workplace – Den ultimata RMM plattformen
Hem SäkerhetAVAST Avast Business Managed Workplace – Den ultimata RMM plattformen

Avast Business Managed Workplace – Den ultimata RMM plattformen

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Oavsett om du jobbar inom ett medelstort till stort företag eller någon form av MSP så känner du till vikten av att kunna leverera ett säkert och stabilt nätverk som alltid är tillgängligt.

Avast Business Managed Workplace – Den ultimata RMM plattformen 2För att lyckas fullt ut med denna målsättning så har det normalt krävts mycket tid och mycket arbete med allt från implementation och underhåll till support, övervakning och återställande av data vid eventuella problem. Det är här som Avast Managed Workplace RMM lösning kommer in.

Fem byggklossar

Med tjänsten Managed Workplace kan företag eller MSPer spara tid och effektivisera arbetet genom att standardisera större delen av de tjänster som erbjuds. Genom detta så undviks även manuella felkällor och organisationen får en total kontroll på alla enheter, tjänster och användare. Avast Managed Workplace består av fem byggklossar och ett flertal underliggande tjänster…

· Managed Antivirus;
Installera och hantera Avast antivirusprogram för alla kunder eller anställda med ett enda kommando. På den lättavläsliga kontrollpanelen ser du vad som är skyddat respektive oskyddat, korrigerar problem automatiskt, installerar snabbt om säkerhetsprogram och schemalägger systemskanningar för att säkerställa att alla enheter alltid täcks av det allra senaste skyddet.

· Centrify Identitestjänst;
Skapa enhetlig åtkomst i alla enheter. Genom att ange ett huvudlösenord kan slutanvändare nå de egna applikationerna från sin stationära och bärbara dator samt från mobila enheter. Tjänsten omfattar även data i molnet och stödjer multifaktorautentisering för att tillmötesgå de flesta funktionerna för regelefterlevnad som HIPAA, PCI och FISMA. Som komplement finns mer än 40 inbyggda rapporter för utökad kontroll och förståelse.

· Säkerhetskopiering och återställning efter haveri;
Med automatisk säkerhetskopiering av data när som helst då en enhet är ansluten till Internet kan data återställas inom några minuter om det värsta inträffar – säkerställ att kunders (eller anställdas) data och anseende är orubbliga oavsett vad som inträffar. Detta omfattar även skydd mot utpressningstrojaner: före, under och efter en attack samt realtidsrapporter över användning av lagrade data, individuell enhetsanvändning, säkerhetskopieringsplaner, historia och mycket annat. Allt för att kunna få igång din kunds / ditt företags system, nätverk eller server på 15 minuter eller mindre när katastrofen inträffar, och håll verksamhet online.

· NOC & Helpdesk;
Genom att låta Avast specialistteam övervaka ditt och dina kunders nätverk, bemöta varningar och minimera stilleståndstiden kan du fokuserar på att utveckla ditt företag. Avast certifierade servicetekniker fungerar som en förlängning av ditt team och utnyttjar de bästa tillvägagångssätten i branschen för att tillhandahålla snabb och effektiv service 24/7. Tack vare att Avast arbetar efter hundratals välbeprövade arbetsflödes- och automationsprocesser garanteras en leverans av konsekventa, professionella svar i god tid för alla allvarliga varningar och när ditt företag är redo kan du enkelt växla över till ditt eget NOC (Network Operations Center) team.

· Premium fjärrstyrning;
Med Premium Remote Control ansluter du snabbt och säkert till en kunds eller anställds maskin och kan bidra med problemlösning i realtid vilket sparar både tid och pengar och effektiviserar hela processen. Detta omfattar allt från installation av ny programvara och filöverföring till realtidchat och sessionsinspelning.

Integration av EMM, PSA och Microsoft Office 365 och VMware ESXi-hantering

Förutom nämnda stomme omfattar Managed Workplace även av en väl fungerande EMM lösning där du från en central plats kan säkerställa att mobila enheter följer kundernas/företagets säkerhetsprotokoll med omfattande övervaknings- och hanteringsverktyg vilket även omfattar versionshantering och fullständig rättighetshantering.

För att sedan underlätta supporthantering och uppföljning så kan du med stöd av PSA-integrationen smidigt synkronisera supportärenden med automationssystem för professionella tjänster från bland annat Autotask, ConnectWise, Tigerpaw och SalesForce. Slutligen kan du även enkelt hantera flera Office 365-webbplatser och VMware ESXi privata moln- och virtualiserade miljöer från en enda, lättanvänd konsol och via den integrerade uppdateringahanteringen effektivt behandla eventuella sårbarheter i säkerheten genom att undersöka, godkänna och automatisera olika former av uppdateringsinstallationer.

En enhetlig kontrollpanel för RMM

Alla storlekar av företag har mer eller mindre samma behov. Men många gånger har det varit för dyrt och omständligt för små- till mellanstora företag att nå samma nivå som Enterprise klassade företag.  Men genom Avast centrala plattform kan MSPer erbjuda sina kunder ett enkelt och kostnadseffektivt sätt genomföra säkerhetsbedömningar i realtid och konsolidera data till lättlästa och tydliga rapporter vilka även ger underlag till lösningar på problem.

Då denna genomgång både sker i realtid och baseras på avancerade algoritmer som automatiskt belyser nätverk, säkerhet och enheter kan MSPer erbjuda en komplett ”hälsokontroll” av kundernas nätverk, från distans. När väl analysen är genomförd så får MSPerna ett rapportunderlag som tydligt visar på inom vilka områden och åtgärder behöver utföras och detta innan en skada hinner ske.

Sammantaget skapar dessa, och flera underliggande funktioner och tjänster, den ultimata stommen gällande fjärrövervakning och -hantering för att tillhandahålla högkvalitativa säkerhets- och supporttjänster på distans. En komplett lösning som spänner över alla områden och som placerar Avast i något av en helt unik position.

Artikelserie del 3 av 3.

Fler artiklar i serien: 

Del 1 http://it-kanalen.se/avast-satsar-pa-skandinavien/

Del 2 http://it-kanalen.se/avast-antivirus-en-komplett-uppsattning-med-olika-losningar/

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>