Avaya satsar på hybridmoln för mellanstora företag
Hem Reportage Avaya satsar på hybridmoln för mellanstora företag

Avaya satsar på hybridmoln för mellanstora företag

Publicerat av: Redaktionen
  • avavaBolagets första kompletta molnbaserade integrerade kommunikations- och kontaktcenterlösning för medelstora företag i två installationsalternativ
  • Komplett lösning möjliggör sömlös integration och migration mellan på-plats-installation och molnet
  • Partner kan ta tillvara outnyttjade möjligheter på marknaden och flytta över en miljon befintliga Avayakunder till molnet

Avaya, en global ledare inom affärskommunikation, presenterar idag sitt första kompletta molnbaserade erbjudande för flerkanals integrerad kommunikation och kontaktcenter, riktat till SME-segmentet. Avaya Midmarket Cloud solutions omfattar två flexibla installationsalternativ, som gör att Avayas kanalpartner kan erbjuda en sömlös övergång för medelstora företag till de avancerade funktioner som behövs för digital affärsinformation. Båda alternativen, Powered by IP Office samt OnAvaya – Google  Cloud Platform, innebär äkt
a hybridmoln, som gör att kunderna kan maximera sina investeringar. Över en miljon Avaya-system över hela världen omfattas.

Avaya Midmarket Cloud Solutions bygger på den ledande Avaya IP Office plattformen, och är det enda molnerbjudandet som inkluderar integrerad kommunikation och kontaktcenter för medelstora företag på marknaden som använder samma kodbas som de på-plats-installerade lösningarna. Fördelarna med en gemensam kodbas för hybridmoln kan inte underskattas:

  • För partners – är detta det enklaste, mest flexibla och lönsamma sättet att flytta kunder till molnet. Det erbjuder en komplett lösning såsom kunderna önskar ha det. Det förenklar integration, tar tillvara produktkunskap, erfarenheter och minskar behovet av investeringar i nya kunskaper.
  • För kunder – en hybrid molnlösning baserad på IP Office möjliggör införande av nya funktioner baserade på företagets behov. Samtidigt som redan tagna investeringar för samtalsstyrning, telefoner och annat utnyttjas. Företagen får mer kontroll över kostnader och den takt som en fullständig övergång till molnet sker utöver möjligheten att snabbt komma igång på nya kontor.

Avaya Midmarket Cloud Solutions stöder nu funktioner i helt flerkanalig integrerad kommunikation och kontaktcenter, fler operativsystem och enheter än något alternativt molnerbjudande (Pc och Mac webbklienter samt Chrome OS). Likaså möjliggör de unika funktionerna i Avaya Communicator for Web samtliga webbaserade tillämpningar.

Partner Powered by Avaya IP Office – ett molnalternativ som nu är globalt tillgängligt för kvalificerade partner, som vill installera lösningen i valfritt datacenter. Lösningen är testad och godkänd av tio Avaya partner. Partner Powered by Avaya IP Office körs redan av flera tusen slutanvändare i Nordamerika och Europa.

OnAvaya – Google Cloud Platform – är för närvarande endast tillgänglig i USA. Den ursprungliga versionen lanserades förra våren och har utökats för att göra det lättare för utvalda partner, som inte har infrastrukturen att kunna vara värd för och hantera sina egna moln. Lösningen omfattar nu också fullständig integrerad kommunikation och kontaktcenter för flera kanaler.

Avaya Midmarket Cloud Solutions är den senaste i en serie av Avaya partnerprogram för att göra det möjligt för kanalpartner och medelstora företag att utveckla sin kommunikation för dagens krav på mobil, digital affärsinformation. Kanalpartner till Avaya som är intresserade av att leverera Avaya Midmarket Cloud Solutions kan ansöka via http://bit.ly/1o2oTvr.

För närvarande är partner utanför USA endast berättigade till Partner Powered by-alternativet Avaya IP Office. Det innebär att dessa måste kunna tillhandahålla infrastruktur via eget datacenter i dagsläget.

CITAT

Tomas Wangdell, Sverigechef, Avaya:

”Avayas kanalpartner fyller en viktig funktion i satsningen på moln för SME-företag via deras etablerade kunskaper om kunden och expertis kring Avayas produkter. Nu tillförs de än mer flexibilitet i att kunna tillmötesgå kunders krav genom att erbjuda hybridmolnlösningar på en marknad som har en betydande tillväxtpotential och som är ute efter en kostnadseffektiv väg till avancerade kommunikationer”.

Ray Boggs, ansvarig för forskning kring SME-segmentet, IDC

”Alla företag, särskilt medelstora, behöver en tydlig och praktisk väg till molnet. Kanalpartner likaså för att kunna hålla sina företag starka och friska. Samtidigt som kunderna behöver förses med sina föredragna lösningar. Ett konkret program för kanalpartner för att kunna leverera hybridmoln, ger det bästa av två världar: att kunna utnyttja befintlig kompetens och kundrelationer, för att tillföra molnresurser och nya distributionsmetoder som kan utveckla alla till nästa tillväxtnivå”.

Ansley Hoke, marknadschef, Scansource Catalyst

”Många medelstora företag söker praktiska, kostnadseffektiva sätt att aktivera de flerkanaliga kommunikationsmöjligheter, som dagens konsumenter förväntar sig. För de som söker en OPEX-lösning, är ScanSource Catalyst Powered by Avaya IP Office rätt lösning. Våra partner kan nu fullt ut stödja sina medelstora företagskunder i molnet och växa med sin verksamhet på nya och spännande sätt”.

John Wilhelm, grundare, Diligent Benefits (och slutkund till Avaya)

”Vi använder tekniken för att förnya upplevelsen av att köpa en livförsäkring. Vi levererar inte samma lösningar till alla. OnAvaya – Google Cloud Platform-lösningen speglar verkligen hur vi jobbar – att tillhandahålla en nyckelfärdig lösning. Vi får en komplett lösning med ett stort värde”.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>