Även Romeriket valde intelligent kamerabevakning

mindcraftROAF Romerike Avfallsfordelning servar nästan tvåhundratusen invånare i Norge och är landets största kommunala återvinningsföretag. Efter en lång utvärderingsprocess av tekniska lösningar för sina behov så höll ROAF en offentlig upphandling som vanns av Skan-Kontroll med Mindmancers Intelligenta Kamerabevakning.

Det växande problemet med stölder på återvinningsstationer med miljöskador, farlig arbetsmiljö och skadegörelse som följd återfinns inte bara i Sverige utan även i vårt grannland Norge.
För att stävja detta har Norges största kommunala återvinningsbolag länge sökt efter och utvärderat lösningar till problemen.

Var upphandlingen i Norge speciell på något sätt?
– Det var en riktig intressant process att följa. Efter att ha utvärderat olika lösningar så satte ROAF fokus på kvalité och funktion i sin stora upphandling.
ROAF är ett stort bolag och hade resurser och viljan att särskåda lösningar på ett sätt som många företag och kommuner inte hinner göra. Det gjorde detta till en extern opartiskt benchmarking av ordentlig kaliber, säger Richard Radomski partneransvarig på Mindmancer AB.
– Resultatet, att Skan-Kontroll med Mindmancers intelligenta kamerabevakning vann upphandlingen för att bevaka återvinningsanläggningarna för att den tekniska lösningen höll högst kvalité och funktion säger en del. I upphandlingen deltog även andra företag verksamma i Sverige så det var ett brett startfält, avslutar Richard Radomski.

Ruben Martinsen, avdelningschef på Skan-Kontroll. Vad betyder det för er att ha vunnit denna upphandling?
– Det har vært en veldig interessant prosess og mange ansatte hos oss har vært involvert i det arbeidet som er gjort. Vi er veldig stolte over at ROAF som er et av Norges største interkommunale avfallsselskaper velger sikkerhetsløsninger fra Skan-kontroll. En slik tillitt betyr selvsagt svært mye. Avfallsbransjen er et satsningsområde for oss.

Vad var det som gjorde att ROAF valde ert lösningsförslag?
– Vi ble valgt på bakgrunn av at vi tilbydde den mest helhetlige og ikke minst innovative løsningen. Vi har fokusert på kvalitet og funksjonalitet til en riktig pris. Intelligent kameraovervåking innebærer blant annet en svært preventiv sikkerhetsløsning som skal redusere risikoen for innbrudd, tyveri, skadeverk og ikke minst brann, avslutar Ruben Martinsen.

Vad betyder detta för Mindmancer?
– Det är viktigt att se partners, även utanför Sverige, vara med och vinna i stora upphandlingar med våra tjänster. Att en återkommande motivering från beställarna är att Mindmancer har lösningen med högst kvalité är en eloge till vårt utvecklingsteam som vi ska fortsätta förtjäna och ligga i den tekniska framkanten med vår lösning, säger Johnny Berlic VD på Mindmancer AB.

Post Comment