AVG Business satsar på fjärrstyrning i Managed Workplace

AVG Business introducerar nu en avancerad fjärrstyrning i senaste versionen av Managed Workplace, företagets verktyg för IT-drift för leverantörer av managerade tjänster. 
avgbAVG:s Managed Workplace är en så kallad RMM-plattform, avsedd för leverantörer av IT-tjänster, managerade tjänster, och deras små och medelstora kunder. Satsningen på avancerad fjärrstyrning gör plattformen mer komplett.

Fjärrstyrningen gör det möjligt för leverantörer av IT-tjänster att överföra filer, genomföra administrativa uppgifter åt kunderna, chatta och även att spela in kontakterna med kunderna – utan att byta mellan olika program. Verktyget är kompatibelt med alla Windows- och Mac OSX-enheter.

Fjärrstyrningen som ingår i Managed Workplace 9.2 kommer från ISL Online, och är därmed en beprövad lösning sedan mer än tio år tillbaka. Den är integrerad i den centrala styrningen av programmet, vilket innebär att man inte behöver byta program eller fönster för att kunna använda den. På så sätt kan AVG:s kunder effektivt använda verktyget för att sköta IT-tjänster åt sina kunder, och göra det från en enda plattform i stället för att behöva använda flera verktyg.

Eftersom fjärrstyrningsfunktionen är helt integrerad i Managed Workplace så kostar den inte heller extra, vilket även innebär att kunderna kan slippa kostnaden för att köpa en separat fjärrstyrningslösning.

Integrerad backup och antivirus

AVG inför dessutom i och med nya version 9.2 flera ytterligare förbättringar av Managed Workplace:

  • Integrerad backup och återställning – Genom en central styrning kan leverantörer av managerade tjänster snabbt implementera och styra backup och återställning. Det innebär att kontrolla backup för arbetsstationer, att genomföra Bare-Metal-Recovery för servrar, såväl som att övervaka och styra Infrascale-lösningar genom ett enda verktyg.
  • AVG Device Manager för Mac OSX – En ny Device Manager för Mac OSX ger möjlighet till övervakning och styrning av laptops som är uppkopplade på nätverket.
  • Antivirus förbättras – En integrerad antiviruslösning, AVG AntiVirus, ingår sedan länge i Managed Workplace. Nu säkerställs det också att endpoints inte kan manipuleras så att AVG AntiVirus tas bort eller modifieras.

– Mitt teams förmåga att snabbt förstå och lösa problem utan att behöva byta mellan olika system, vilket tar tid, är viktigt för att vi ska kunna ge snabb och professionell service. Likaså kostnaden för att köpa nya verktyg. AVG Business Managed Workplace har gett oss möjlighet att förenkla våra teknikbehov så att vi kan arbeta från en enda plattform, säger Bob Ascherl, chef för managerade tjänster, Advanced Technology Services. – Nu när företaget utvecklat Managed Workplace kan vi både ha fjärrstyrning och fjärrövervakning i en lösning, utan att behöva välja eller förändra vår organisation.

– På AVG satsar vi på våra partners. Deras feedback om produkterna är viktig för att vi ska kunna utveckla det bästa som är möjligt att åstadkomma. Dagens nya, utvecklade Managed Workplace-plattform är ett exempel på hur vi svarar på återförsäljares behov och hjälper leverantörer av managerade tjänster att utveckla sina affärer, säger Mike Foreman, chef för AVG Business.

Post Comment