Avis Budget Group och Ford kopplar upp bilar och förnyar hyrbilsupplevelsen i Europa

Som del i målet att förnya hyrbilsupplevelsen meddelar Avis Budget Group, Inc, att ett avtal slutits med Ford Commercial Solutions om att koppla upp mer än 14 000 Ford Motor Company-fordon i Avis Budget Groups europeiska fordonsflotta.

Avis Budget Group och Ford kopplar upp bilar och förnyar hyrbilsupplevelsen i Europa 1En uppkopplad hyrbil gör det möjligt att hantera hela bilhyran i Avis mobile app, inklusive att välja exakt fordon, uppgradera och förlänga hyran direkt från mobilen. Att lämna tillbaka en uppkopplad hyrbil är lika automatiserat – allt som krävs är ett knapptryck i appen.

De uppkopplade Ford-bilarna kommer också att erbjuda värdefull telemetri-data i realtid, inklusive körsträcka, bränslenivå och fordonsskick. Det ger en snabbare hyrprocess för kunderna eftersom Avis Budget Groups fleet managers effektivare kan bearbeta informationen de behöver.

Ford Commercial Solutions levererar en inbäddad telematiklösning som erbjuder ett snabbt och enkelt sätt för Avis Budget Group att koppla upp fordon och minimerar kostnaden och komplexiteten i att implementera aftermarket-lösningar.

Fler än 4 000 Ford-bilar förväntas vara uppkopplade vid årsslutet 2019, och fler än 10 000 vid slutet av 2020.

– Vår tidigare nyhet om mer än 35 000 uppkopplade Ford-bilar i USA och denna expansion med ytterligare 14 000 uppkopplade bilar i Europa visar styrkan i vårt samarbete med Ford Commercial Solutions och är en viktig milstolpe i vår målsättning att ha en helt uppkopplad bilflotta globalt. Uppkoppling gör oss mer effektiva och ger våra kunder en mer strömlinjeformad och behovsanpassad upplevelse, säger Valerie Chenivesse, Fleet Services Director – International på Avis Budget Group.

­– Det är fantastiskt att få arbeta jämsides med ett företag som delar vår målsättning om att utmana uppkopplingens och innovationens gränser när vi går in i en helt ny era för mobilitet, tillägger Valerie Chenivesse.

Ford Commercial Solutions använder  Transportation Mobility Cloud (TMC) från Autonomic för att koppla upp sin integrerade telematiklösning.

Det är en öppen plattform som på ett säkert sätt hanterar informationsflödet till och från fordonens modem. Genom partnerskapet drar Ford Data Services fördel av Ford-bilarnas inbyggda uppkoppling och kan skicka vidare data direkt från fordonen till TMC utan att behöva ytterligare hårdvara från tredje part eller nertid för installation. Datan förmedlas enkelt till uthyrarens interna IT-system eller telematiktjänst genom TMC, vilket ger företaget enkel tillgång till värdefull information som kan förbättra verksamheten och den genomgående kundupplevelsen.

– Ford Data Services och TMC möjliggör realtidsuppkoppling över hela fordonsflottan, insamling av ny data och insikter. Dessa insikter kommer att göra den dagliga driften lättare för våra partners och deras kunder. Vi är mycket glada över samarbetet med Avis Budget Group, vars målsättning om en uppkopplad fordonsflotta helt matchar vår. Vi kommer att erbjuda 100 procent uppkoppling på nya fordon vid slutet av 2020, säger Dave Phatak, director of Ford Commercial Solutions, Europe.