Hem Nyheter AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammans

AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammans

Publicerat av: Redaktionen

AWS, ett Amazon.com-företag och Verizon Communications Inc. (“Verizon”), tillkännager ett partnerskap som kommer att dra kraften i världens ledande moln närmare till mobila och uppkopplade enheter i Verizons 5G Ultra Wideband-nätverk (edge).

AWS och Verizon levererar 5G Edge Cloud Computing tillsammans 3Verizon är det första teknikföretaget i världen som erbjuder 5G network edge computing och kommer att använda AWS nya tjänst, AWS Wavelength, för att ge utvecklare möjlighet att driftsätta applikationer som kräver ultra-låg latens till mobila enheter med 5G. Företagen testar för närvarande AWS Wavelength på Verizons edge compute-plattform, 5G Edge, i Chicago för en utvald grupp kunder, inklusive prisbelönta, världsomspännande TV-spelsutgivaren Bethesda Softworks och National Football League (NFL). Ytterligare driftsättningar planeras på andra platser i USA år 2020.

Genom att använda AWS Wavelength och Verizon 5G Edge kommer utvecklare att kunna leverera ett brett spektrum av transformativa, latens-känsliga användningsfall som maskininlärningsstörning i utkanten, autonom industriutrustning, smarta bilar och städer, Internet of Things (IoT), samt förstärkt och virtuell verklighet.

Verizon 5G Ultra Wideband-teknik möjliggör ett brett utbud av nya funktioner och olika användningsfall med nedladdningshastigheter många gånger snabbare än vanliga 4G-nätverk. 5G kommer också att dramatiskt öka antalet enheter som kan stöds inom samma geografiska områden och kraftigt minska nätverksfördröjningen för mobila enheter.

”Vi är först i världen med att lansera Mobile Edge Compute – där Verizons 5G Edge-plattform djupt integreras med Wavelength för att låta utvecklare bygga nya kategorier av applikationer samt upplevelser på nätverket och i molnet, byggda på sätt som vi inte ens kan föreställa oss ännu,” sade Hans Vestberg, VD och ordförande på Verizon. ”Genom att samla hela kapaciteten hos Verizons 5G Ultra Wideband och AWS, världens ledande moln med den bredaste och djupaste serviceportföljen, låser vi upp den fulla potentialen för våra 5G-tjänster för kunder att skapa applikationer och lösningar med de snabbaste hastigheterna, förbättrad säkerhet, och extremt låg latens.”

Verizon blir först i världen att erbjuda 5G network edge computing med AWS Wavelength. För första gången kan utvecklare nu skapa innovation och bygga nya applikationer genom åtkomst till AWS databearbetnings- och lagringstjänster i Verizons 5G-nätverk (edge).

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>