BAE Systems Hägglunds och Combitech fördjupar samarbetet
Hem Teknik BAE Systems Hägglunds och Combitech fördjupar samarbetet

BAE Systems Hägglunds och Combitech fördjupar samarbetet

Publicerat av: Redaktionen

BAE Systems Hägglunds fördjupar sitt samarbete med Combitech.

Avtalet, som är på 10 år, innebär att Combitech blir exklusiv partner inom bland annat digital transformation, modellbaserad utveckling och autonomi.

BAE Systems Hägglunds medarbetare får också möjlighet att arbeta i uppdrag hos Combitech för att kompetensutveckla sig.

– Med den snabba tekniska utvecklingen och nya utmaningar från våra kunder, behöver vi samarbeta i starka partnerskap för att hålla oss till det senaste och ha rätt kompetens. Tillsammans med Combitech fortsätter vi utveckla kompetens för kommande utvecklingsprojekt och affärer, säger vd Tommy Gustafsson-Rask, BAE Systems Hägglunds.

BAE Systems Hägglund arbetar med världsledande produkter och fordonssystem inom försvarssektorn. Precis som inom annan industri, blir produkterna och tjänsterna alltmer komplexa. Då blir det avgörande för konkurrenskraften att kunna minska utvecklings- och underhållskostnader samtidigt som kvaliteten behåll. Här spelar ny teknik och digital transformation en viktig roll.

BAE Systems Hägglunds och Combitech fördjupar samarbetet– Vår erfarenhet av digitalisering och till exempel modellbaserat arbetssätt är att det kan förkorta utvecklingstider radikalt. Genom det här samarbetet får BAE Systems Hägglunds del av vår långa erfarenhet från försvaret och från digital transformation inom svensk industri, säger Jessica Öberg, styrelseordförande och tillträdande vd Combitech.

De båda företagen har en lång historia tillsammans och har samarbetat under många år. Det nya avtalet innebär en ytterligare fördjupning av samarbetet kring teknik och kompetens.

– Vi är väldigt glada för det fortsatta förtroendet från BAE Systems Hägglunds. Det stärker oss att få arbeta med framtidens försvarsteknik och industri 4.0 i framkant. Det här är också ett led i vår fortsatta expansion i norra Sverige, avslutar Jessica Öberg.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>