Basefarm har blivit godkänd av Amazon som AWS-partner

Basefarm meddelar idag att företaget har uppnått Amazon Web Services (AWS) Managed Service Provider (MSP) partnerstatus.

Basefarm har blivit godkänd av Amazon som AWS-partner 1
Fredrik Ohlsén, vd för Basefarm

AWS MSP Partner Program är utformat för AWS Partner Network (APN), med Consulting Partners som är skickliga på molninfrastruktur och migrering till molnet och som kan leverera värde till kunderna genom att erbjuda proaktiv övervakning, automatisering och hantering av kundernas miljöer. Som AWS MSP-partner utmärker sig Basefarm som ”Next Generations Managed Service Provider” och antar det nya paradigmet för läge 2-operationer, vilket stöder kundernas DevOps-metoder.

Basefarm – en aktör att lita på

Många företag och organisationer står idag beredda att påbörja sin molnresa eller är redo att nästa steg på en redan påbörjad molnresa.

AWS erbjuder stora möjligheter för både regional och internationell affärsutveckling samt operativa verksamhetsförbättringar, men innebär också många komplexa tekniska valmöjligheter och nya tankesätt. Att få professionella råd från en godkänd regional AWS MSP-partner som kan guida företaget rätt på vägen till molnet kan göra stor skillnad och är ofta en förutsättning för att kunna gå vidare med AWS.

“Att vi nu har fått AWS MSP-status är ett bevis på att Basefarm är en aktör att lita på när det gäller ekonomi, organisation och expertis. Det visar också att vi kan bidra i hela värdekedjan, från IT-drift, till automatisering och ökad effektivitet genom att vara proaktiva och arbeta i nära samarbete med företagets operativa och affärsstrategiska ledning”, säger Fredrik Ohlsén, vd för Basefarm.

“Godkännandet är av stor betydelse för medarbetare som vill göra karriär i ett företag som har en dokumenterad proaktiv inställning till molnet. Det  ger också en kontinuerlig trygghet på marknaden eftersom vi nu kommer att genomgå en årlig granskning som garanterar att vi alltid kommer vara uppdaterade på kraven och möjligheterna för AWS”, säger han.

Rätt partner för applikationer i molnet

Genom att klara de rigorösa krav som APN-konsultpartners måste uppfylla, skickar Basefarm ett viktigt budskap till marknaden. AWS MSP-partnerstatus är ett viktigt riktmärke och en viktig beslutsparameter för både köpare och konkurrenter. Basefarms kunder kan nu vara trygga med att Basefarm är rätt partner för applikationer i molnet.

Basefarm arbetar i nära samarbete med kunderna och investerar kontinuerligt i kvalitet och säkerhet för att säkerställa att kunderna alltid ligger i framkant inom sin bransch. Att ha erforderlig kunskap om lagar och förordningar inom de områden där vi är verksamma ser vi som en självklarhet. Kvalificeringen innebär också att Basefarm kan leverera konsulttjänster inom Ops i en DevOps-miljö, vilket gör det möjligt för våra kunder att fokusera mer på affärsinnovation och utveckling.”Våra AWS MSP-partners har bred kunskap om AWS och rätt IT-servicekapacitet för att leverera molnrelaterade tjänster”, säger Guido Bartels, vd för AWS Nordics & Baltics. “Genom att investera i AWS-färdigheter har Basefarm bevisat att de har ett starkt team med högt utbildade och certifierade experter som är utrustade för att hjälpa kunderna med deras digitala transformation och övergång till AWS-molnet”, säger han.