Basefarm nu AWS Public Sector Solution Provider och Authorized Government Reseller
Hem Nyheter Basefarm nu AWS Public Sector Solution Provider och Authorized Government Reseller

Basefarm nu AWS Public Sector Solution Provider och Authorized Government Reseller

Publicerat av: Redaktionen

Får officiellt erkännande av AWS att hjälpa myndigheter och kommuner att effektivt flytta data och applikationer till molnet med bibehållen tillgänglighet och enligt alla lagar och regler kring dataintegritet

Basefarm nu AWS Public Sector Solution Provider och Authorized Government ResellerAmazon Web Services (AWS) har officiellt auktoriserat Basefarm för att sälja och hantera migrerings- och driftsprojekt som omfattar AWS publika moln till myndigheter och kommuner. Detta genom att Basefarm har uppnått partnerstatusarna AWS Public Sector Solution Provider och Authorized Government Reseller.

– Vi har med framgång hjälpt många organisationer inom offentlig sektor att flytta data och applikationer till molnet, säger Svein Johansen, produktchef på Basefarm. De nya partnerstatusarna innebär att vi har fått ett officiellt erkännande av AWS att hjälpa kunder inom offentlig sektor med deras AWS-baserade molnprojekt.

I samband med att AWS etablerar datacenters i Sverige, blir allt fler svenska myndigheter och kommuner intresserade av att flytta data och applikationer till molnet. Samtidigt är offentlig sektor hårt reglerad, inte minst när det gäller hanteringen av känsliga och personliga data. Det är därför viktigt med en flexibel molnmiljö där data löpande kan lagras och hanteras med bibehållen säkerhet och i linje med de lagar och regler som gäller. Detta underlättas nu när AWS även får fysisk närvaro i regionen. Ytterligare en fördel med att AWS placerar datacenters lokalt är att det blir enklare att skapa effektiva hybridlösningar med låg latens och som kombinerar tjänster från AWS datacenters och Basefarms datacenters i Stockholm och Oslo.

Bara i år har AWS släppt ungefär 1500 nya tjänster, och ytterligare tjänster tillkommer löpande. De nya tjänsterna medför nya möjligheter, men de innebär också en utmaning ur ett IT-driftsperspektiv eftersom många tjänster och applikationer kan påverka varandra. Här spelar Basefarm en avgörande roll för myndigheter och kommuner som inte kan, eller av annan orsak väljer att inte själva attrahera, behålla och utveckla nödvändig IT-kompetens in-house.

Genom att anlita Basefarm kan dessa verksamheter säkerställa att deras kritiska applikationer och data optimeras genom hela livscykeln via Basefarms Flexible Cloud Operations Engagement Model, vilken stöds av så kallade Guided Operations, 24/7 Frontline Operations och skräddarsydda Platform Operations.

Basefarm är en AWS Advanced Consulting Partner och AWS Public Sector Solution Provider och har utvecklat djup expertis inom AWS molnlösningar genom att arbeta med komplexa projekt inom såväl privat som offentlig sektor.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>