BenQ Instashow belönas med ISO27001-certifiering: Högsta säkerhet för ditt företag

Den trådlösa presentationslösningen BenQ InstaShow har nu uppnått en av de högsta certifieringarna som existerar inom IT-säkerhet – nu kan du presentera affärskritisk information utan att riskera dataläckage.

BenQ Instashow belönas med ISO27001-certifiering: Högsta säkerhet för ditt företag 1BenQ, den ledande tillverkaren av DLP-projektorer, har erhållit en ISO27001-certifiering för informationssäkerhetshanteringssystem (ISMS) vilket omfattar BenQs trådlösa presentationslösning BenQ Instashow.

ISO 27001-certifiering är en internationell standard för IT-säkerhet, som ställer tydliga och strikta krav på hur data hanteras och förblir så säker som möjligt. Datasäkerhet ska även beaktas i processen från utveckling till implementering och underhåll av den givna produkten. Efter långa, noggranna undersökningar och tester erhåller BenQ Instashow således ISO / IEC 27001: 2013-certifiering från British Standards Institution (BSI).

I en tid då dataläckage, industrispionage och liknande ökar är det avgörande att företag kan lita på att deras tekniska verktyg skyddar användar- och affärsdata så bra som möjligt.

BenQ har förvisso alltid varit marknadsledande när det gäller att skydda användarnas data och skydda företag men ISO27001-certifieringen är ytterligare ett erkännande kvitto på företagets engagerade arbete för att säkra företag världen över.

Om produkter som inte har en hög säkerhetsnivå används till exempel för trådlös skärmdelning utsätter du ditt företag för en onödig risk då data kan fångas upp och läcka ut.

BenQ InstaShow är perfekt för säkerhetsorienterade företag som banker, advokatbyråer, affärs- och produktutvecklare samt för bruk inom offentliga sektor, det militära eller i forskningssammanhang. InstaShow-systemet är hundra procent hårdvarubyggt och kräver varken programvara eller drivrutiner, vilket innebär att obehörig skadlig kod eller liknande inte kan få tillgång till den anslutna datorn.

Förutom ISO 27001-certifieringen håller InstaShow också CVSS 3.0-standard och använder WPA2-PSK-skydd med 128-bitars kryptering, så att överförd data förblir helt skyddad och säker.