BenQ och NUITEQ inleder samarbete: Ger innovativ undervisningsmjukvara till BenQs interaktiva skärmar

Alla framtida inköp av en interaktiv plattskärmfrån BenQ inkluderar fyra licenser för NUITEQs innovativa undervisningsmjukvara, Snowflake, så att lärare får de bästa undervisningsverktygen för både distans- och klassrumsundervisning

BenQ och NUITEQ inleder samarbete: Ger innovativ undervisningsmjukvara till BenQs interaktiva skärmar 1
BenQ och NUITEQ inleder samarbete: Ger innovativ undervisningsmjukvara till BenQs populära interaktiva skärmar

Skärm-och projektortillverkaren BenQ lanserar idag ett nytt samarbete med den svenska mjukvarutillverkaren NUITEQ. I framtiden kommer NUITEQs avancerade men ändå lättanvända Snowflake-programvara att ingå i köpet av alla BenQs Interactive Flat Panel (IFP)-produkter.

Partnerskapet är ett nordiskt samarbete för att ge pedagoger och lärare de bästa förutsättningarna att kunna skapa bra inlärningsscenarier. NUITEQ Snowflake är en mångsidig programvara för pekskärmar som används i klassrumsmiljö, så att lärare kan dra full nytta av interaktiva plattskärmar, förbereda lektioner och skapa unika inlärningsprocesser för alla ämnen – allt samlat i en smidig lösning som fokuserar på användarupplevelse och säkerhet.

”Vi har arbetat för att utveckla en helhetslösning för klassrum med säkerhet för elever, studenter och lärare samt interaktivt lärande som våra högsta prioriteringar. Vårt mål är att ge lärare och studenter möjlighet att samarbeta och lära sig med roliga och engagerande inlärningsfunktioner i en hälsosam inlärningsmiljö. Därför är vi glada att meddela att NUITEQ Snowflake-programvaran ingår vid köp av alla pekskärmar för utbildning vilket skapar mervärde för våra kunder och användare”, säger Bo Cramér, VD för BenQ Nordic.

Licenser och utbildning för 16 000 kronor
Varje framtida köp av BenQs IFP-produkter levereras med en licens för Snowflake-programvaran. Programvaran kan användas fritt utan tidsbegränsning, vilket innebär att lärare kan installera den på sin hemdator och därmed kunna förbereda samt undervisa på distans, om det skulle behövas. Studenter kan alltid komma åt och delta i undervisningen via sina egna digitala enheter.

Ingen programvara är dock bättre än användarens förståelse för vad den kan användas till. Vid sidan av NUITEQ Snowflake-licensen ingår också digital undervisning i hur produkten bäst används, så att pedagoger och lärare kan lära sig att använda Snowflakes många inlärningsfrämjande funktioner på bästa möjliga sätt. Tillsammans har Snowflake-licenser och utbildningspaketet ett värde på över 16 000 kronor.

”Vi är glada att samarbeta med ett väletablerat teknikvarumärke som BenQ i Norden. Vi ser fram emot att arbeta nära tillsammans, gemensamt föra in interaktivitet i skolor och öka samarbetet i både klassrum eller genom distansutbildning. Vår prisbelönta pekskärmsprogramvara NUITEQ Snowflake är nu tillgänglig med BenQs interaktiva storformat här i Sverige”, säger Harry van der Veen, VD och medgrundare av NUITEQ.