Betaltrenderna som förändrar köpupplevelsen år 2017

Köerna försvinner, flertalet lojalitetskort samlas på ett ställe och som kund kommer du kunna betala med bärbara “tech”, som finns i dina kläder eller i din klocka.

Du kan också räkna med att handlaren har full koll på dig när du kliver in i butiken. Verifone, leverantör av betal- Betaltrenderna som förändrar köpupplevelsen år 2017 1och handelslösningar, spår vilka betaltrender vi kommer se under 2017.

Handel och betalningar kommer förändras snabbare de kommande åren än någonsin tidigare, säger Jonas Rörsgård, vd på Verifone. Vi kommer få se enklare och snabbare betalsätt, fler funktioner i samband med köp och nya kringtjänster både för handlarna och för konsumenterna, som olika lojalitetsprogram, förbeställning, digitala kvitton med mera.

Köerna kommer kortas
Kassapersonalen kommer få nya arbetsuppgifter i takt med att kunderna slipper stå och vänta i kö för att betala. Nästa år kommer vi få se mer av mobila PoS, där personalen kommer kunna ta emot betalningar var som helst på butiksgolvet.
Butikupplevelsen speglar online-upplevelsen
Om varorna inte finns på hyllan, kommer kunderna att snabbt kunna se andra alternativ, storlekar och färger. Kassören eller kunden kan då beställa önskad vara direkt via till exempel mobilen, en surfplatta, eller annan dator. Handlare kommer därmed också att få en mycket större insikt i sina kunders önskemål och erfarenheter i realtid, vilket hjälper dem att finjustera sin verksamhet och sina servicenivåer.
Vi kommer inte att behöva mängder av lojalitetskort
Köp som genomförs med mobila tillämpningar kommer ha lojalitet- och mervärdestjänster integrerat. PoS -enheten kommer att känna igen lojalitetspoängen direkt genom ditt betalkort eller din mobiltelefon, vilket betyder att kunderna slipper ha flera kort som är kopplade till en specifik butik. Kundens orderhistorik, köppreferenser och leveransalternativ kommer lätt och säkert att nås av handlare och konsumenter för att effektivisera betalningsprocessen.
”Regtech” blir det nya ”Fintech”
I och med en ökande grad av reglering och ökat fokus på data uppstår ett nytt begrepp, “regtech”, en sammansmältning av reglering och tech. Det innebär att nya möjligheter och värden kan skapas för finansiella produkttjänster och tjänster. Nya tekniker för handel, datainnovation och automation kommer att kunna dra nytta av bankernas arbete med att uppfylla regulatoriska krav och rapporteringskrav.
Kunderna kommer få fler sätt att betala på
Kontaktlösa och mobila alternativ kommer att fortsätta ha dragkraft och förtroende hos kunderna. Betalningsleverantörer kommer att erbjuda mer nybanande betalningsmetoder via bärbar teknologi såsom klockor eller via kläderna.