Beviljades statligt stöd: CGit tar unikt steg för AI i Sverige
Hem Nyheter Beviljades statligt stöd: CGit tar unikt steg för AI i Sverige

Beviljades statligt stöd: CGit tar unikt steg för AI i Sverige

Publicerat av: Redaktionen

CGit har beviljats 2 miljoner kronor genom Vinnovas innovationsprojekt för företagets fortsatta utveckling av en digital plattform som kommer att underlätta och snabba på företag och organisationers AI-initiativ på ett helt nytt sätt.

Beviljades statligt stöd: CGit tar unikt steg för AI i Sverige

Mattias Bergkvist, VD CGit

– Det är ett stort steg för oss och ett viktigt steg för AI i Sverige, säger Mattias Bergkvist, VD CGit.

CGit är ett företag som specialiserat sig på avancerad IT-infrastruktur och Datacenterlösningar. Statliga Vinnova beviljar nu fortsatt finansiering av göteborgsföretages fortsatta utveckling av en digital plattform som kommer att underlätta och snabba på företag och organisationers AI-initiativ på ett helt nytt sätt. Bidraget från statliga Vinnova avser industriell forskning med fokus på utveckling och innovation, och innebär ett viktigt steg för CGit:

– Vi är glada och stolta över att Vinnova ser potentialen i vårt arbete. Vi har jobbat med detta länge och kan nu befästa vår ledande position på det här området, och vi driver därmed också på utvecklingen av AI i Sverige, säger Mattias Bergkvist VD CGit.

CGit är mitt i skapandet av vad man benämner ett kunskapshus i avancerad IT-infrastruktur och Deep learning / AI-infrastruktur, och därför är förtroendet man nu får från Vinnova av stor betydelse:

– Det här innebär att vi kan skynda på utvecklingen av våra produkter, och eftersom det sker i knivskarp konkurrens med stora multinationella företag så var det ett mycket välkommet besked för oss.

Att vara en förhållandevis liten aktör i jämförelse inom det här forskningsfältet kan vara en fördel, menar Mattias Bergkvist:

– Vår storlek gör att vi kan vara agila och slipper hamna i byråkratiska långbänkar, vi kan gå snabbt från tanke till handling och det är definitivt en styrka. Vi har också en kraftfull innovativ förmåga och just den kombinationen är vår tillgång när vi mäter krafter mot de större konkurrenterna inom det här området.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>