Bildspel: Logitech håller snyggt i kanalen – får sju priser

Logitech har prisats för sju av sina produkter av ett tyskt forum för industridesign, iF. Utöver form har även sådant som innovation och funktion vägts in.

Design blir allt viktigare i it-branschen. Det hänger förstås ihop med att konsumenter har fått en större makt över företags-it. Och om man lyfter blicken lite högre beror design-fokuset på att människan helt enkelt mår bra av sådant vi upplever som vackert eller bara sådant som har en form vi gillar av andra skäl.

Det här är knappast någon nyhet och många är de tillverkare som jobbar hårt för att vinna kundernas hjärtan genom snygg design. Med varierande framgång, naturligtvis. Ett bolag som gör det med hygglig framgång är Logitech. Så hygglig att man nyligen fick designpris för inte mindre än sju produkter. Det är tyska centret för industridesign, If Industrie Forum Design, som står bakom utnämningarna.

Logitechs vd  Bracken Darrell i en officiell kommenter:

– If-priset delas ut till årets bästa designprestationer och vi är stolta över att uppmärksammas hela sju gånger i år, säger han

– De här priserna är ett kvitto på vårt teams hängivenhet till att designa produkter som folk kan anknyta till känslomässigt.

Det ska väl också tilläggas att det inte bara är form som har bedömts, utan också innovation och funktionalitet.

[new_royalslider id="4"]

 

 

Post Comment