BillerudKorsnäs fortsätter boosta unga tjejers teknikintresse
Hem Kvinnor på Kanalen BillerudKorsnäs fortsätter boosta unga tjejers teknikintresse

BillerudKorsnäs fortsätter boosta unga tjejers teknikintresse

Publicerat av: Redaktionen

För andra året i rad är huvudsponsor till Womengineers ”Introduce a Girl to Engineering day” (IGEday), där tjejer mellan 12-19 år får prova på ingenjörsyrket för en dag.

BillerudKorsnäs fortsätter boosta unga tjejers teknikintresse 2På frågan om man kan tänka sig en framtid som ingenjör är vanliga svar bland yngre tjejer att de knappt vet vad en ingenjör är, att det verkar som ett ensamt arbete eller att man inte tror sig vara tillräckligt bra på matematik. Tillsammans med det faktum att andelen kvinnor på tekniska utbildningar nu sjunker från redan låga 25–30 procent, gör att BillerudKorsnäs ser det som angeläget att fortsätta sitt sponsorskap av IGEday och därigenom hjälpa till att demystifiera yrket och visa spännvidden av yrkesroller inom industrin.

Den 23 mars välkomnas 115 teknikintresserade tjejer till BillerudKorsnäs huvudkontor i Solna eller någon av de fem produktionsanläggningarna runt om i Sverige; Frövi/Rockhammar, Gruvön, Gävle, Karlsborg eller Skärblacka. På plats får de träffa ingenjörer i förpackningsindustrin och se hur de arbetar samt delta i olika aktiviteter och workshops som belyser vad teknik och ingenjörsskap kan vara.

– Industrin och ingenjörsyrket är traditionellt mansdominerat, vilket vill vi bidra till att ändra. Branschen har helt enkelt inte råd att så många som skulle kunna bli den nya generationens ingenjörer faller bort, antingen för att de inte tror att de kan eller för att de har en felaktig bild av yrket. Vårt fokus är att öka såväl andelen kvinnliga medarbetare som andelen kvinnliga chefer på BillerudKorsnäs och där är IGEday en grundläggande komponent i vår ambition, säger Paulina Ekvall, personaldirektör på BillerudKorsnäs.

Fakta IGEday den 23 mars 2018
Ansökningstid: 22 januari – 2 mars
Ålderskrav: 12-19 år
Mer information och anmälan: www.igeday.com 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>