Binero Group driftsätter nytt modernt datacenter i Stockholmsområdet med högkvalitativa produkter från Huawei.
Hem NyheterMolntjänster Binero Group driftsätter nytt modernt datacenter i Stockholmsområdet med högkvalitativa produkter från Huawei.

Binero Group driftsätter nytt modernt datacenter i Stockholmsområdet med högkvalitativa produkter från Huawei.

Publicerat av: Redaktionen

Binero Group driftsätter just nu ett nytt stort modernt datacenter i norra Stockholmsområdet.

Binero Group driftsätter nytt modernt datacenter i Stockholmsområdet med högkvalitativa produkter från Huawei.Datacentret kommer att använda den senaste tekniken när det gäller att säkerställa stabil och högpresterande drift. Ett exempel på detta är att man valt Huawei som partner när det gäller UPS, kraftdistribution och avancerade PDUer till alla rack.

Byggnationen av datacentret är en naturlig del i Binero Groups molnstrategi som kretsar kring att leverera en hypermodern publik molntjänst/url vid namn Binero.Cloud. Denna ambition innebär bland annat ett stort fokus på en pålitlig drift och specifikt designade lösningar i det nya datacentret.

– Vi valde att samarbeta med Huawei som levererar mycket bra funktionalitet och ovanpå detta har möjlighet att anpassa sig efter vår kravställning som även innefattar högt satta hållbarhetsmål. Vi har gått ner på en väldig detaljerad nivå i vår projektering av serverhallen, allt för att hitta bästa möjliga tekniska lösning. Detta underlättas av att ha en leverantör som kan backa med lösningar som är genomtänkta, inte bara i allmänhet utan i just vårt specifika fall, säger Göran Gylesjö, vd, Binero Group.

Huawei levererar ett antal olika komponenter till det nya datacentret. Detta inkluderar en dubblerad, redundant, modulär UPS-anläggning, kraftdistribution för lågspänning med strömmätning samt 3-fas PDUer med inbyggd avsäkring till alla rack.

Det nya datacentret har den senaste teknologin för att maximera datacentrets tillförlitlighet genom bl.a. ett helt dubblerat elsystem med individuell redundans per krets. Samarbetet mellan Huawei och Binero Group bygger på en mycket aktiv dialog mellan företagen. Detta har bl.a. resulterat i ny kunskap vad gäller design, drift, underhåll och utnyttjande av tekniskt utrymme i ett datacenter. De nya teknologierna som idag är kopplade till cloud computing, Big Data mm. skapar nya utmaningar v.g. affärsmodellen för datacenter och inte minst de konstant tilltagande kraven på effektivitet. Dessa krav har i detta fall gett möjlighet till ny utveckling på ett handfast sätt.

– Vi ser fram emot att bidra med Huaweis avancerade teknik för Datacenters , energieffektiva lösningar med hög tillförlitlighet till Binero Group och deras verksamhet, säger Linda Liang, Head of Enterprise Business, Huawei Technologies Sweden AB.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>