Bisnode etablerar sig i Lettland med förvärvet av SIA Datu Serviss
Hem Nyheter Bisnode etablerar sig i Lettland med förvärvet av SIA Datu Serviss

Bisnode etablerar sig i Lettland med förvärvet av SIA Datu Serviss

Publicerat av: Redaktionen

För att stärka sin marknadsposition som ledande leverantör av europeisk data, expanderar Bisnode i den Baltiska regionen genom att förvärva SIA Datum Serviss,  Dun & Bradstreets lettiska franchisepartner.

Bisnode etablerar sig i Lettland med förvärvet av SIA Datu ServissBisnode, det ledande europeiska data- och analysföretaget, förvärvar SIA Data Serviss, som sedan mer än 20 år tillbaka varit Dun & Bradstreets franchise partner i Lettland.

Förvärvet utökar Bisnodes täckning i Baltikum, där de redan är verksamma i Estland. Affären tydliggör också det starka förhållande med Dun & Bradstreet (D&B), vilket ökar antalet D&B-franchise-länder till 17 i Europa. SIA Datum Serviss betjänar huvudsakligen internationella kunder via D&Bs världsomspännande nätverk, men har även vissa lokala affärsinformationslösningar.

”Det känns väldigt roligt att D&B Lettland nu ingår i Bisnode Group. En ökad täckning i Nordeuropa gör det möjligt för oss att bättre tjäna våra nordiska kunder. Jag ser fram emot att arbeta med Pāvels Grišanovs, som kommer att fortsätta hantera den lettiska verksamheten och som kommer att stödja oss för att få fram nya tjänster till kunder i Lettland ”, säger Juha Airaksinen, VD Bisnode Finland och landschef Estland, som nu också ska ansvara för den lettiska organisationen.

”Med det här förvärvet stärker Bisnode sin position som den ledande data- och analysleverantören i Europa och vi kommer finnas i 19 länder på den europeiska marknaden. Dessutom kommer förvärvet att göra det möjligt för oss att betjäna våra nordiska kunder ännu bättre och möjliggöra för oss att erbjuda nya tjänster till våra kunder i Lettland”, säger Magnus Silfverberg, CEO för Bisnode Group.

”SIA Datu Serviss har i mer än 10 år haft nära samarbeten och partnerskap med många bolag inom Bisnode Group. Ytterligare utveckling av vårt företags framtida tjänster kräver nya former av samarbete, och med Bisnode kommer vi att vara väl utrustade för att driva utvecklingen. Jag är glad att SIA Datu Serviss går med i Bisnode Group som är erkända ledare på den europeiska marknaden”, säger Pāvels Grišanovs, CEO för SIA Datu Serviss.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>