Anrika Björketorpar’n förvärvas av Ambia Trading, som kommer att driva verksamheten vidare i något utökad form.

I augusti meddelade fotodistributören Björketorpar’n att man lägger ned. Får dålig lönsamhet till följd av nedgången i försäljningen av främst kompakta digitalkameror. Men nu har ett bolag som heter Ambia Trading fått upp ögonen för bolaget och förvärvar verksamheten med syfte att driva den vidare, om än i en något förändrad form. Ambias partihandelsverksamhet, Netpact,  kommer att flyttas över i det förvärvade bolaget.

– Vi har länge sökt efter ett sätt att nå ut bredare med Netpacts sortiment, men avvaktat då kostnaden för att bygga upp kundbasen och de IT-system som är nödvändiga för detta bedömts vara för stora. Nu övertar vi ett fungerande och inkört system med ett omfattande kundregister, och därmed tar vi en genväg till den breda marknad som vi länge eftertraktat, säger Ambia-vd:n Marcus Andersson i ett pressmeddelande.

Förvärvet är enligt samma meddelande ”av stor strategisk betydelse för Ambia, som avser driva verksamheten vidare med ett sortiment som utöver foto kommer att innehålla hemelektronik, IT-produkter och mycket annat som bedöms matcha kundbasen.”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>