BlackBerry och Check Point ingår globalt partnerskap för att minska cyberhot

BlackBerry och Check Point tillkännagav idag att företagen har ingått ett globalt ISV-partnerskap (Independent Software Vendor).

BlackBerry och Check Point ingår globalt partnerskap för att minska cyberhot 1Det strategiska avtalet är det första i sitt slag för Check Point, och innefattar gemensam marknadsplanering och försäljning av Check Points marknadsledande mobila säkerhetslösning, SandBlast Mobile, tillsammans med BlackBerry UEM och BlackBerry Dynamics.

För att ytterligare effektivisera kundupplevelsen och förbättra leveransen kommer BlackBerrys anställda att få utbildning om Check Points SandBlast Mobile-lösning för att kunna sälja och fungera som en samlad kontakt för tjänster och support.

Organisationer över hela världen använder sig av mobilitetslösningar för att förbättra produktiviteten och genomföra en digital transformation, men den mobila säkerheten förbises ofta, samtidigt som cyberattackerna blir alltmer sofistikerade. En färsk undersökning från Check Point visar att 94 procent av de som arbetar med säkerhet tvivlar på att deras företag kan förebygga intrång på de anställdas mobila enheter.

– Dagens värld med hyperuppkoppling kräver extrem säkerhet, säger Mark Wilson, marknadschef på BlackBerry. Alltför ofta hör vi om företag som överväger att ha en särskild säkerhetsstrategi för mobila enheter, trots att dessa ofta är den svagaste länken. BlackBerry och Check Point delar ett DNA som kretsar kring cybersäkerhet, båda företagen bidrar med erkända lösningar och partnerskapet blir en naturlig del och ett utmärkt tillskott till vårt ekosystem av ISV:er.

– Företag måste ha enhetliga, heltäckande och förebyggande säkerhetslösningar på sina mobila enheter för att dessa inte ska vara den svaga punkten i deras säkerhetsskydd, säger Jeremy Kaye, chef för mobila säkerhetslösningar på Check Point. Med Check Points och BlackBerrys styrkor för att förhindra cyberattacker mot mobila enheter, erbjuder vi den bästa förebyggande säkerhetstekniken för företag.

Check Points SandBlast Mobile har nu anpassats för BlackBerry Dynamics och integrerats med BlackBerry Unified Endpoint Management (UEM).

Dynamics-plattformen ger företag en grund för att kunna skapa en säker mobilitet genom att erbjuda en avancerad, mogen och testad container för mobilappar och e-post, samtidigt som man levererar en övergripande endpoint-to-endpoint-strategi för säkerhet. I och med att lösningen förbättrats med SandBlast Mobile kan den skydda alla tillgångar och känsliga data på samtliga enheter från cyberattacker.

SandBlast Mobile 3.0 förhindrar mobila phishing-attacker, samtidigt som den identifierar all skadlig nätverkstrafik till och från enheten för att skydda data och anställda. Den tillåter användare att köra appar som laddas ned till mobila enheter i en virtuell, molnbaserad miljö där beteendet analyseras och sedan godkänns eller flaggas som skadligt. Bland övriga funktioner finns möjligheten att tillhandahålla nätverksskydd på en enhet genom att inspektera och styra nätverkstrafik till och från enheten, blockera phishing-attacker på alla appar och webbläsare samt inaktivera kommunikation med skadliga servrar. Check Points lösning, som nu är tillgänglig på BlackBerry Marketplace, gör det möjligt för företag att vara sig steget före nya och växande hot genom att nätverkssäkerheten nu också innefattar mobila enheter.

BlackBerrys ISV-ekosystem har tagit fart och växte 25 procent under det senaste året. Som ISV-partner har verksamheter tillgång till BlackBerry Development Platform, en uppsättning verktyg för företag som gör det möjligt för utvecklare att bygga säkra, kraftfulla och anpassade mobilitetslösningar för alla typer av användarscenarios.