1000 samlade på Intels viktigaste kanalevent i Köpenhamn

 

Bella Center, Köpenhamn
Bella Center, Köpenhamn.

Intel har samlat ett tusental personer från främst partnerledet i det vackra Bella Center i Köpenhamn, i vad som kallas Intel Solutions Summit. Det är 16:e året eventet ordnas och naturligtvis den viktigaste kanalträffen under året för Intel.

Temat för årets upplaga är ”Lead the evolution” och ska uppfattas som en uppmaning till partner att utnyttja de krafter som teknikutvecklingen och förändringarna på marknaden skapar, för att själva bli mer framgångsrika. Och, får man förmoda, hjälpa till att också göra Intel mer framgångsrika.

Så här inför det stora keynotepasset har jag förstått att det handlar om fyra områden: sakernas internet (internet of things), datacenter och big data, it-säkerhet, och inte minst enheter – med ett särskilt fokus på 2-i-1-enheter och surfplattor.

Daniel Johnsson, Captech
Daniel Johnsson, vd Captech, inför det stora keynotepasset på Intel Solutions Summit 2014.

Under lunchen stöter jag på Daniel Johnsson, vd för distributören Captech, som är här av flera skäl. Delvis förstås för att ta del av Intels syn på utvecklingen och trender, och för att träffa kollegor och se vad mässdelen bjuder på för nyheter i produktväg. Men också för att delta i ett möte som den rådgivande grupp han sitter med i har haft tillsammans med Intel-representanter.

Gruppen kallas Board of Advisors och utgörs av en samling Intel-partners inom EMEA som bidrar med sin syn på vad som är viktigt ur deras perspektiv. Just nu handlar mycket för Captechs egen del om att ”få ordning på tillverkningen i Kina”. En utmaning som han menar att många förhållandevis små aktörer delar.

– Det är något vi trycker mycket på i samtalen med Intel, behovet av kvalitetskontroll i samband med att man lägger ut tillverkning i Kina, säger Daniel någon timme innan några av Intels EMEA-höjdare kliver upp på scenen för att leverera sina budskap ut i kanalen.

Daniel ser särskilt fram emot mässdelen som öppnar senare framåt kvällen. Där kommer ett 50-tal tillverkare att visa över 70 produkter. Och även om det är en liten mässa, den kallas för all del ”Showcase” av Intel, lär den bjuda på ett och annat nytt. Det finns alltså anledning att återkomma till den avdelningen senare.

Post Comment