Blogg: EMC Forum 2014
Hem Nyheter Blogg: EMC Forum 2014

Blogg: EMC Forum 2014

Publicerat av: Redaktionen

En blixtblogg från EMC Forum 2014 som hålls på Münchenbryggeriet i Stockholm. Nyaste inläggen högst upp.

Kl 13:57

Andreas Remmer, Dustin

Andreas Remmer, Dustin

Andreas Remmer i Dustins monter utstrålar ovanligt mycket energi med tanke på att de flesta vid det här laget har gått ned en aning i varv efter lunchen. Anledningen? En kan vara att han här får en chans att visa Dustins rätta identitet, säger han.

Han är produktspecialist inom infrastruktur och jobbar hårt för att ändra den felaktiga bilden av dem som webbshop.

– En betydande del av Dustins affär kommer från lösningar och produkter inom infrastruktur.

Dustin har varit EMC-partner i tre år, men ännu finns den felaktiga, eller ofullständiga bilden av dem kvar. Andreas konstaterar att evenemangets ledord Redefine också skulle kunna gälla dem.

– Vi behöver omdefiniera bilden av oss, kan man säga. Och här möter vi många kunder som säkert har handlat något av oss, någon gång. Men det är nog väldigt få som har köpt lagringslösningar av oss.

Banden till EMC ska knytas än hårdare, säger han.

– De är marknadsledande och vi ser att lagring i ännu högre grad kommer att handla om att hantera information framöver.

 

Jens Lidholm, Accenture

Jens Lidholm, ansvarig för molntjänster hos Accenture.

Kl 13:19

När jag och Mats lämnade husbilen i snöslasket efter intervjun konstaterade han att den utveckling som bland annat föranleder Redefine-begreppet också innebär att partnerlandskapet förändras. Bland annat genom att sådan partner som Accenture kommer in. Därför passar vi på att fånga Jens Lidholm i Accentures monter, olyckligtvis nog just när han hämtat sin mat. Han är ansvarig för molntjänster på Accenture och har vänligheten att skjuta upp lunchandet någon minut.

Varför jobbar ni med EMC?

– Vi vill jobba med de främsta produktleverantörerna och EMC har väldigt bra produkter. Vi har ju jobbat länge med olika mjuk- och hårdvaruleverantörer och de leverantörerna vill ju också komma upp i värdekedjan …

Men drivs det av förändringar på kundsidan?

– Inte generellt, men vi ser väldigt mycket av förändringarna som EMC pratar om här och som gör att många branscher tvingas komma in i det digitala, och att det uppstår nya, branschöverskridande logiker. Sen gäller det att hitta styrning, affärsmodeller, processer och tjänster för att utnyttja möjligheterna som det innebär.

– Så det är en komplex miljö och det accelererat snabbt, både på tekniksidan och på affärssidan.

 

Mats Oretorp, sverigechef EMC.

Mats Oretorp, sverigechef EMC.

Kl 11.34

Jag träffar sverigechefen Mats Oretorp för en intervju i en av husbilarna som står uppställda utanför. Han pratar om hur eventet inte i första hand handlar om att sprida kunskap.

– Så var det för kanske 5-10 år sen med den här typen av tillställningar. Idag handlar det mycket mer om att träffas och få en möjlighet att se och pröva olika lösningar hands-on, säger han.

De har ställt upp ett 25-tal demolösningar som besökarna – de mer tekniskt inriktade ska väl tilläggas – får möjlighet att se och prova.

En annan fråga handlar om det förändrade partnerlandskapet.

– Det går inte att bara arbeta med en leverantör idag. Du måste ha en öppenhet och kunna jobba med flera aktörer och med fler teknologier.

____

Kl 11.20

Peter Hedman och Adam Rydström på RTS.

Peter Hedman och Adam Rydström på RTS.

RTS har jobbat ”EMC style” länge

En av de cirka 20 partner som ställer ut är RTS, som bytte skepnad i augusti i samband med sammanslagningen av tre bolag, Skypoint, RTS och PMCG.

– Nu har vi en väldigt stor bredd och ett stort djup, konstaterar Peter Hedman som står i montern tillsammans med Adam Rydström.

Om man tolkar begreppet Redefine, som temat för dagen lyder, som omställning av hur man producerar, säljer och levererar it är det inget nytt för RTS.

­ – Vi har jobbat så här länge, långt innan det hette Software defined, säger Adam.

Så om man undrar hur man gör ska man ringa till er?

– Haha, jag det kan vara en god idé!

Samtidigt konstaterar han att även om EMC har en tydlig vision av vad ett mjukvarudefinierat datacenter är dröjer det nog ett tag innan branschen hittar en gemensam definition.

– Det är ju fortfarande väldigt nytt, och olika leverantörer har sina egna visioner kring vad det innebär, konstaterar Adam.

Kl. 11.10

EMC Forum 2014

”Kraven ökar”

När EMC bjuder in till en dags trendspanande lägger många ned vad de har för händerna och ansluter. Leverantören har tidigare varit i Göteborg och Malmö med en komprimerad version av eventet, i en gigantisk långtradare som lokal. Idag har man lämnat lastbilen för huvudeventet och landat på Münchenbryggeriet i Stockholm.

Marknadschef Jan Hesselberg konstaterar att det är ett välbesökt bryggeri idag, med i runda tal 500 personer fördelade på åtta konferensrum. one-on-one-samtal mellan EMC-folk och kunder. I så hög grad att man varit tvungen att ta till en lite annorlunda lösning när det gäller lokaler.

– Antalet rum här räcker inte till för alla samtal, därför har vi kört hit fyra husbilar och ställt utanför, säger Jan Hesselberg.

Sverigechefen Mats Oretorp inledde tillställningen med budskapet att innovation är ett huvudtema för majoriteten av företag och att det ställer höga krav på EMC:s partner och övriga i kanalen.

Under dagen

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>