Hem EVENTEvent Bevakning BluePrism startar Norden-kontor i Stockholm

BluePrism startar Norden-kontor i Stockholm

Publicerat av: Redaktionen

Många svenska bolag använder RPA

BluePrism startar Norden-kontor i Stockholm 3I början av juni höll BluePrism ett event för att högtidlighålla etableringen i Norden och inviga sitt nya Norden-kontor i Stockholm. BluePrism håller nu, sedan man i januari anställde en första lokal VD i Norden, Robert Ekström, på att organisera ett kontor som ska sälja RPA-plattformen som börjat bli riktigt populär över hela världen. Kontoret har tagit över och sköter kontakter med kunder och partners från britterna. BluePrism grundades och har huvudkontor i England.

Positiv respons

Eventet samlade nästan 100 personer.

Invigningen var mycked lyckad, säger Robert Ekström. Många sa också hur positivt det är för dem att BluePrism etablerar sig med eget Norden-kontor.

BluePrism har redan många användare i Norden som köpt plattformen av partners i BluePrisms partnernätverk i Norden. Affären kommer man att fortsätta sköta på samma sätt även i fortsättningen, alltså via partners. Några av de befintliga kunderna är Nordea, Ericsson, Volvo och Electrolux.

Den som är intresserad av att bekanta sig med RPA kan se hur Södertälje kommun använder sin robot som skapats på BluePrisms RPA-plattform på YouTube. Där används den till att flytta data mellan olika fält i datasystemet på lönekontoret vilket bidrar till ökad effektivitet.

Flera nya anställda i Norden redan

IT-Kanalens reporter kunde inte komma till invigningen, som hölls mitt i stan på Strandvägen 7, men mötte Robert Ekström några dagar efteråt på kontoret.

Hans berättade att han hittills anställt 15 personer som nu ingår i den egna och nya nordiska organisationen. Några ska jobba med säljstöd men all försäljning sker sedan genom kanalen. Något av det viktigaste att sköta är customer success, alltså att ge stöd åt användarna så att de lyckas med sin användning.

Annat viktigt som också tagits om hand är att man har personal som kan datasäkerhet.

RPA höjer effektiviteten

Robert säger att han verkligen gillar RPA. Att slippa tråkiga repetitiva arbetsuppgifter genom att flytta utförandet till en robot är en riktigt god idé. Den som är anställd för att vara specialist på sitt arbete ska helst inte behöva sitta med arbetsuppgifter som en robot istället kan sköta. En läkare kan exempelvis få mer tid för sina patienter och en tjänsteman som sköter låneansökningar på en bank hinner fler ärenden om roboten exempelvis istället samlar in de data som krävs till underlaget. Processen att få lånet beviljas kan kortas från veckor till timmar.

Britterna hade redan betydande kunder i Norden

Robert som handplockades av britterna kom från EMC och har jobbat hela livet inom IT. Han kom till ett veritabelt smörgåsbord kan man säga. Britterna hade redan börjat samarbeta på distans med riktigt många partners i Norden. Det är nästan förvånande hur bra de har lyckats med det på distans.

Han och hans team tog över kontakterna med dem så fort de hann. Norden-kontoret ska fortsätta jobba med en expansion och få ekosystemet att växa. De ska få allt att fungera.

Bättre samarbete med nordiskt kontor

En av kunderna är banken Nordea som faktiskt har en avdelning som heter Robotics Center of Excellence. De har jobbat med BluePrism sedan 2015 och har många “digital workers” som genom automation säkerställer viktiga processer. På Nordea menar man att samarbetet med BluePrism blir bättre med BluePrisms svenska kontor.

BluePrism hoppas titta på AI allt mer under närmsta tiden. Man har så att säga slagit ner sina bopålar när det gäller AI men generellt sett är området outvecklat i Sverige till nu i jämförelse med andra länder.

Nästa steg: kombinera RPA med AI

För att sammanfatta: Sverige blir nu alltså hubben för BluePrism i Norden. Det finns flera jobbannonser på LinkedIn som gäller jobb där för den som är intresserad av att söka.

På invigningen pratade tre personer, berättar André Persson som jobbar med PR. Robert Ekström sa bland annat lite om varför det passar bra med en expansion på den Nordiska marknaden just nu.

Pat Geary, chief evangelist, pratade därefter och sa att genom att låta robotar jobba med människor kan du redan nu skapa framtidens arbetsplats.

Brian Mort, senior vice president för säljet i EMEA, pratade sist och sa att företag i Norden är early adopters.

DJ på eventet var Josefine Crafoord.

BluePrism grundades 2001 och huvudkontoret finns i Warrington i England.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>