Hem Nyheter Bosch och Daimler godkänns för förarlös parkering utan mänskligt överinseende

Bosch och Daimler godkänns för förarlös parkering utan mänskligt överinseende

Publicerat av: Redaktionen

Bosch och Daimler har nått en milstolpe på vägen mot förarlös körning då de båda företagen har fått godkänt av en myndighet i Tyskland för ett automatiskt parkeringssystem i parkeringsgaraget hos Mercedes-Benz Museum i Stuttgart.

Bosch och Daimler godkänns för förarlös parkering utan mänskligt överinseende 3Denna automatiska valet parking service båda hämtar och återlämnar fordonet självständigt utan någon människa som övervakar parkeringen från fordonet och hanteras via en app i en smarthpone. Detta är världens första fullt automatiska förarlösa SAE Level 4 parkringsfunktion som är godkänt för dagligt bruk.

– Förarlös körning och parkering är viktiga beståndsdelar för morgondagens mobilitet. Självkörande parkeringssystem visar hur långt vi redan har kommit i utvecklingen, säger Dr. Markus Heyn, styrelsemedlem på Robert Bosch GmbH.

Bosch tillhandahåller infrastrukturen i projektet och Daimler tekniken i fordonen.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>