Hem NyheterAI Bosch tar ståndpunkt i frågan om hållbar AI

Bosch tar ståndpunkt i frågan om hållbar AI

Publicerat av: Redaktionen

Debatten om etik och moral i användandet av artificiell intelligens (AI) har exploderat över hela världen i takt med den snabba teknikutvecklingen.

Bosch tar ståndpunkt i frågan om hållbar AI 3Bosch tar nu ståndpunkt i frågan och tar fram etiska riktlinjer för hur företaget kan främja etisk och ansvarsfull användning av AI inom bolaget.

Artificiell intelligens (AI) är en global drivkraft för framsteg och tillväxt inom en mängd områden som transport, klimat, medicin och jordbruk. Tekniken utvärderar enorma mängder data från vilka algoritmer drar slutsatser som grund för autonoma beslut. EU-kommissionen har under 2019 presenterat ett antal etiska riktlinjer för utveckling av tekniken. Som ledande företag inom IoT presenterar nu Bosch riktlinjer för hur AI ska användas inom sina intelligenta produkter. Företagets AI-etiska riktlinjer baseras på FN:s förklaring om mänskliga rättigheter; människan ska ha kontroll över alla AI-baserade beslut:

”Artificiell intelligens ska underlätta för oss människor, därför har vi tagit fram etiska riktlinjer till våra medarbetare med tydlig vägledning för utvecklingen av intelligenta produkter, med målet att människor ska kunna lita på våra AI-baserade produkter,” säger Bosch koncernchef Dr Volkmar Denner, vid invigningen av årets Bosch ConnectedWorld i Berlin.

AI är avgörande för Bosch som år 2025 beräknar att alla företagets produkter kommer innehålla AI eller har utvecklats eller tillverkats med hjälp av tekniken. Bosch har satt som mål att göra säkra, robusta och pålitliga AI-produkter och under de kommande två åren planerar bolaget att utbilda 20 000 av sina medarbetare i användningen av AI. Bosch hoppas också att deras AI-riktlinjer kommer att bidra till den offentliga debatten om etik inom området:

”Eftersom AI kommer att förändra alla aspekter av våra liv är en etisk debatt avgörande.” Säger Bosch koncernchef Dr Volkmar Denner.

Det krävs mer än bara teknisk kunskap för att skapa företroende inom intelligenta system – där behöver dialogen finnas mellan beslutsfattare, vetenskapsmän och allmänheten. Bosch har därför anslutit till en expertgrupp inom ämnet utsedd av EU, som ämnar att undersöka frågor som berör den etiska dimensionen av AI.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00