Bosch samlar utveckling av programvara för fordon i en affärsenhet Målet är att bli världsledande inom mjukvara till fordon
Hem NyheterMolntjänster Bosch samlar utveckling av programvara för fordon i en affärsenhet

Bosch samlar utveckling av programvara för fordon i en affärsenhet

Publicerat av: Redaktionen

Målet är att bli världsledande inom mjukvara till fordon

Bosch tar ytterligare ett steg mot en ledande position inom den mjukvarudominerade framtiden för fordon.

Under paraplyet av dotterbolaget ETAS GmbH ska företaget utveckla och sälja fordonsprogramvara, molntjänster och utvecklingsverktyg.

Satsningen innebär att man från och med mitten av 2022 samlar 2 300 experter från olika utvecklingsområden inom Bosch.

– Mjukvaruutveckling är sedan länge en kärnkompetens hos Bosch. Varje år applicerar vi mer än 200 miljoner styrenheter med vår egen mjukvara i fordon världen över. Med denna satsning vill vi bli världsledande leverantör av applikationsoberoende fordonsprogramvara säger Dr. Stefan Hartung, ansvarig för affärssektorn Mobility Solutions inom Robert Bosch GmbH.

Bosch samlar utveckling av programvara för fordon i en affärsenhet Målet är att bli världsledande inom mjukvara till fordonSatsningen på den nya affärsenheten gör det möjligt att utveckla mjukvara för fordon snabbare och mer effektivt tillsammans med Bosch partners. Företaget kommer att kombinera sin mjukvaruplattform världen över med expertis inom utveckling av innovativa mjukvarufunktioner.

– Därmed skapar vi en unik säljposition och en betydande konkurrensfördel för Bosch, säger Dr. Markus Heyn, medlem av Boschs koncernledning.

ETAS grundades 1994 som ett helägt dotterbolag till Robert Bosch GmbH och har cirka 1 500 medarbetare i 12 länder. Ytterligare 800 medarbetare kommer att ansluta i mitten av 2022.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>