Box gör molnbaserad innehållshantering smartare

BOX, en ledande aktör inom innehållshantering, meddelade i dag att man kommer erbjuda avancerade bildigenkänningsfunktioner för företagsdata genom en integrering med Google Cloud Vision.

Bildresultat för Aaron Levie, VD för Box.
Aaron Levie, VD för Box

Integreringen är i nuläget tillgänglig i en privat betaversion. Det här är en av Box första tillämpningar av avancerad maskininlärning och det har till syfte att hjälpa företag att förbättra och effektivisera arbetsflöden via mer exakt identifiering och djupare insikt i ostrukturerat innehåll som lagras i Box.

– I dag kan inte företag dra lärdomar av de enorma mängder ostrukturerade data som är oumbärliga för verksamheten. De går miste om stora möjligheter att främja innovation, effektivitet och kostnadsbesparingar. Vi kombinerar funktionerna för maskininlärning i Google Cloud med de kritiska data som kunder hanterar och förvarar i Box. Nu kan vi för första gången erbjuda våra kunder möjligheten att dra enormt mycket större nytta av sitt innehåll, digitalisera manuella arbetsflöden och göra affärsprocesser snabbare, säger Aaron Levie, medgrundare och VD för Box.

Bilder ligger på andra plats bland de snabbast växande innehållstyperna i Box, men hittills har deras värde i stort sett inte utnyttjats. Med maskininlärningen i Cloud Vision kan Box-kunder dra nytta av den viktiga information som finns i deras bildmaterial: de kan identifiera enskilda objekt och koncept, hitta text med hjälp av OCR-funktionen (optisk teckenigenkänning), automatiskt lägga till nyckelordsetiketter i bilder så att det går snabbare att söka och filtrera. Dessutom kan de enkelt tillämpa metadata på bildkataloger för att automatisera affärsprocesser och se till att arbetsflöden i den dagliga verksamheten går snabbare.

– Box användning av maskininlärnings-API:erna från Google Cloud innebär en möjlighet för företag att dra nytta av AI i verksamheten. Bildmaterial är en utmaning för företag och Box användning av Vision API visar hur maskininlärning kan hjälpa dem att dra nytta av sina data. Modeller som den här demokratiserar AI för människor och företag, säger Fei-Fei Li som är Chief Scientist för Google Cloud AI och professor i datavetenskap vid Stanford University.

Förstklassig maskininlärning för företag

Tack vare bildigenkänning med Google Cloud Vision kan Box-kunder enkelt och säkert effektivisera hur de hanterar bilder och bildbaserade arbetsflöden i hela verksamheten. De kan till exempel
• upptäcka kvalitetsbrister snabbare genom att lättare att analysera, tagga och söka bland bilder.
• förbättra samarbetet inom arbetsgrupper genom att göra allt innehåll, inklusive fotografier från whiteboards och handskrivna anteckningar, tillgängliga.
• förbättra marknadsföringsresultaten genom att skapa en DAM-databas (Digital Asset Management, hantering av digitala tillgångar) och strukturera den baserat på metadata och sparade sökningar,
• bättre hantering av formulär genom att möjliggöra att scanna eller ta bilder av formulären, och automatisera processer

– Box sätt att använda maskininlärning och bildigenkänning hjälper företag att dra nytta av värdet i annars ostrukturerade data. Genom att utöka samarbetet med andra aktörer till dataintelligens drar Box nytta av maskininlärningsteknik och erbjuder kunderna en kraftfull ny fördel: möjligheten att göra bildfiler sökbara och användbara på ett enkelt sätt, vilket sparar tid och ökar värdet på tillgångarna och möjligheten att samarbeta kring visuellt material, säger Wayne Kurtzman, Research Director för Social and Experiential Solutions hos IDC.