Hem EVENTEvent Bevakning Box hjälper britterna vara brittiska med ny UK Zone

Box hjälper britterna vara brittiska med ny UK Zone

Publicerat av: Redaktionen

Starkare roadmap än någonsin förr presenterades på BOX CIO Summit.

Box har hållit ett event på May Fair Hotel i centrala London och ett stenkast från Buckingham Palace. Box höll sitt första möte avsett speciellt för teknikchefer, CIO:er, från företag som är prospekt, kunder och partners till Box. Parallellt hade Box också bjudit in media till ett matnyttigt, längre informationsmöte, bland annat IT-Kanalens journalist.

Box hjälper britterna vara brittiska med ny UK Zone

CEO:n Aaron Levie på Box

CEOn sa att många kunder redan nu vant sig vid verktygen (att nå data varsomhelst och närsomhelst) men att det är dags för dem att ta nästa steg som är att ta kontroll och styra över arbetsflödet. Först tittar man på flödet och sedan börjar man strömlinjeforma processer.

Box hjälper företag med de verktyg som krävs. Det går att se både sådan information som rör sig inom egna företaget och den utanför.

Man kan automatisera. Det går att göra så att man studerar arbetsflödet, lär sig hur det fungerar och förutser nästkommande bästa åtgärd. Box kommer att fortsätta investera i verktyg för det arbetet under de kommande tre till fem åren. Det är den “heliga gralen”, sa Aaron.

Boris Johnson på TV samtidigt

Det var mer på gång i London än Box CIO Summit. Boris Johnson försökte bli partiledare i Storbritannien och pratade om Brexit på TV. Det var där vi befann oss i historien och Box hade faktiskt redan gjort en åtgärd som ska hjälpa britterna att genomgå Brexit. I januari sjösatte Box en egen lagringszon för britterna. Den heter UK Zone. Många företag vill veta var geografiskt deras data lagras när den lagras i molnet. Att hålla sig i ett område, exempelvis i det egna landet, kan vara för att man har regler som kräver det eller för att det fungerar eller känns bättre. Lösningen kan helt enkelt fås att fungera sömlöst. Även svenska företag kan ha en liknande inställning om var man lagrar. Man vill välja och London anses väldigt bra. Lagring i London har dessutom funnits länge hos Box.

I sin UK Zone-lösning har Box datahallar på två ställen, en primär i London och en sekundär i Cardiff.

Box har övriga zoner i Tyskland, Irland, Australien, Kanada, Singapore och USA.

Box har just nu en stark “road map” med många spännande nyheter i “pipeline”.

Nu kommer Box Relay och Box Shield. Dessutom planerar man för första gången sätta ihop sviter, alltså olika produkter som passar samman. Man paketerar dem i en box (förlåt ordvitsen). De heter Digital Workplace Suite och en som heter Digital Business Suite.

Samma vecka lanserades nya Box Relay

Box Relay är helt ny, presenterades i maj och lanserades (“went live”) nu i juni. Om Box Relay sa CEOn Aaron: “It’s gonna be

a really significant move for us”.

Box Relay är ett verktyg för att förbättra affärsprocesser som innebär att medarbetarna kan jobba fortare så att produktiviteten ökar.

I centrum står arbetsflödet och hur det automatiseras. Användarupplevelsen blir god med Box Relay och den är lätt att använda. Man jobbar med utlösare (“triggers”), villkor och resultat.

På morgonen hölls anföranden i en gammal biograf. Medarbetare på Box bar svarta t-tröjor med vit text. På brösten stod det CIO SUMMIT 2019 och på ryggen Cloud Content Management.

Budskapet var det vanliga som på alla Box-eventen: plattformen från Box betyder att kunderna kan jobba säkert och styra över arbetsflöden. Det går att förenkla arbetet.

CEO:n Aaron Levie visade inledningsvis en bild på sin son, hans första barn, som är fyra månader gammal. Aaron skojade om att bäbisen somnar när han redan nu börjat lära sonen om vad blockchain är för något.

Box ägnar sig inte åt blockchain (har samma syn på det som bäbisen verkar ha) så här långt i utvecklingen men lägger istället mycket resurser på att forska inom AI och maskininlärning.

På gång: Box Shield

Den andra nya produkten heter Box Shield och kommer troligen i Q3. Den har kapacitet att skapa avancerad säkerhet både vad gäller information som hanteras internt på egna företaget och information som flödar in och ut mellan företaget och kunder och partners utanför.

Box samarbetar med företag som Slack, IBM och Microsoft.

Ett område där Box har många kunder är inom transporter. En sådan kund som hade en representant med på konferensen i London var Dubai Airports. Michael Ibbitson, EVP Technology & Infrastructure, sa att de använder Box och det fungerar väl.

Ett uppdrag de hade inledningsvis var att det skulle gå att ta sig genom flygplatsen snabbare för att därmed kunna öka trafiken och ta emot fler passagerare. Man skulle serva fler utan att bygga nytt. Nu för tiden betyder expansion att du måste titta på hur lång tid saker tar och försöka förbättra så att det blir färre och kortare köer. Man tyckte att de inledande åtgärderna blev så pass lyckade att man också beslöt integrera och jobba med byggnader och allt som exempelvis belysning på landningsbanorna. Man integrerar teknik med infrastruktur. Box var en av de första produkterna som Dubai Airports köpte in till detta.

Med molntjänsten från Box blev det lätt att använda mjukvaran till att fokusera på att få det praktiska att fungera som exempelvis att få allt bagage lastat i rätt flygplan. Dessutom att få alla funktioner i byggnaden och på landningsbanan koordinerade.

CISO ansvarar för säkerhet med hjälp av överblick

IT-Kanalen mötte Box nya CISO Lakshmi Hanspal, en kvinna som började jobba på Box i januari. Hon ansvarar för säkerhet, “compliance” alltså bland annat att följa regler och avtal, datasäkerhet för personuppgifter, riskhantering och hur man skapar goda förutsättningar för go-to-market. Vad gäller go-to-market ska man bland annat säkerställa att de som jobbar på fältet har den information som de behöver när de möter kunder och prospekt.

Vi försöker få kunderna att “skifta över till vänster” (använda vänster hjärnhalva) tidigare i konversationen och fatta beslut om att lära sig mer fortare om produkten, sa hon. Det finns detaljer att få förklarade. När man går igenom dem fortare får man en mjukare och snabbare försäljning.

Enligt henne behövde Box en CISO för att skapa tydlighet gentemot kund och en bättre överblick över helheten.

Kunden behöver det i relation till hur de använder Box. Man kan inte bara be kunden anförtro data till Box som utgör kronjuveler för dem. Box måste erbjuda en klargjord bild av vad som händer.

BOX konkurrenter

Två konkurrenter till Box som Aaron nämnde på eventet är Salesforce (med försäljning som specialité) och Workday (inom HR). Man bör välja en produkt som har en tydlig förankring i den bransch man själv är verksam i om det finns, sa han.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>