Box utser ny europachef
Hem Nyheter Box utser ny europachef

Box utser ny europachef

Publicerat av: Redaktionen

Chris Baker kommer att ha rollen som Senior Vice President och General Manager för EMEA på Box. Han var tidigare chef på SAP Concur och har nu fått uppdraget att få fart på tillväxten internationellt.

Box utser ny europachef

Chris Baker, Senior Vice President och General Manager för EMEA på Box

Box, en ledande aktör inom cloud content management, meddelade idag att Chris Baker ingår i ledningsgruppen på Box som SVP och General Manager för EMEA. Utnämningen är ett led i Box internationella expansion i Europa och Mellanöstern.

Chris Baker kommer till Box efter nästan fyra år som VD på SAP Concur, där han lett och fått teamen i Storbritannien, Irland, Frankrike, Afrika, Mellanöstern, Norden och Benelux-länderna att växa. I den rollen tredubblade han intäkterna på mindre än två år, och ledde en organisation med brett fokus och hundratals anställda genom förvärvet av SAP.

”Tillväxten på de internationella marknaderna är central i vår långsiktiga strategi”, säger Stephanie Carullo, COO på Box. ”Vi är glada att kunna välkomna Chris som kommer att  bidra med att utveckla vår verksamhet i Europa. Hans tidigare stora framgångar hos SAP Concur och erfarenheten av att utveckla företag i EMEA-regionen gör honom väl lämpad när det gäller att utvidga Box närvaro i denna viktiga region.”

Chris Bakers utnämning är ett led i Box internationella investeringar. Box strävar efter att leverera säkra och kompatibla lösningar för alla typer av industrier och områden. Företaget har nyligen lanserat ett antal erbjudanden som är särskilt anpassade för organisationer inom EMEA, som Box Zones med stöd för flera regioner, Box databearbetningstillägg och BCR-godkännande. I Europa fortsätter Box att växa med det nyöppnade europeiska huvudkontoret i London, och de regionala kontoren i München, Paris, Amsterdam och Stockholm. Inom en snar framtid kommer Box även flyttat in i nya, större lokaler i Tokyo.

”Jag har haft koll på Box under flera år och ser stora möjligheter att öka tillväxten inom EMEA”, säger Chris Baker. ”Idag försöker allt fler företag oavsett storlek att bli helt digitala arbetsplatser. Box starka produktutbud, den framåtriktade visionen och företagskulturen gör att företaget kan hjälpa kunderna på den här resan. Jag är mycket glad över att komma till företaget i det här spännande skeendet.”

Innan tiden på Concur hade Baker olika befattningar på några av världens mest kända programvaruföretag, som Sun Microsystems, Microsoft och Salesforce.com. Han har en examen i filosofi och psykologi från Keele University och en MSc i kunskapsbaserade system från University of Sussex. Han är även ordförande i styrelsen för brainstrust, som är en brittisk stiftelse med fokus på att förbättra den kliniska vården och patientstödet till dem som drabbats av en hjärntumör.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>