T-Systems satsar på hybridmoln
Hem NyheterMolntjänster Brett stöd för T-Systems molntjänster

Brett stöd för T-Systems molntjänster

Publicerat av: Redaktionen

[KANALPARTNER] Molntjänsten Open Telekom Cloud går att köra både internt och via publika moln.

Brett stöd för T-Systems molntjänsterMed denna hybridmodell har leverantören inte haft några större problem att locka till sig partners. Det gäller inte minst den stora affärssystemleverantören SAP.

Flexibilitet är ett av ledorden i den stora molnsatsning som Deutsche Telekom gör via dotterbolaget T-Systems. Väljer man tjänsten Open Telekom Cloud kan man nämligen antingen köra sina processer på interna datacenter eller placera sina servrar hos leverantören. Därtill går det ansluta mängder av olika enheter eftersom tjänsten bygger på den öppna standarden som utvecklats av Openstack Foundation där 500 företag är medlemmar.

Bland de större företag som tidigt valt att samarbeta med tyska T-Systems märks landsmannen SAP som certifierat sina produkter för Open Telekom Cloud. Det innebär att kunderna kan beställa Open Telekom Cloud med tillhörande supportavtal från SAP som i sin tur koordinerar supporten med Deutsche Telekom.

Samarbetet mellan de båda tyska giganterna har pågått under en längre tid vilket innebar att SAP:s kunder redan innan certifieringen kunde utnyttja Deutsche Telekoms molntjänster och få support kring dessa från dotterbolaget T-Systems.

Sedan ett tag tillbaka har T-Systems en av marknadens största privata molntjänster där man tillhandahåller SAP-produkter för cirka fyra miljoner användare.

Det som är nytt nu är att SAP:s användare får tillgång till mer skräddarsydd support kring de olika tjänster som används. Bland de exempel som nämns är SAP-produkter som AnyDB och Netweaver eller kanske Suite on HANA och Business Warehouse on HANA där kunderna behöver hjälp med att köra 32 processorer och närmare 1 TB arbetsminne.

En viktig målgrupp för den nya molntjänsten är de många företag som gärna skulle vilja uppgradera till SAP:s nya HANA-plattform som bygger på minnesdatabaser. Med Open Telekom Cloud samt T-Systems Public Cloud for SAP Solutions går det att genomföra denna process utan att man behöver bygga ut de egna datahallarna.

– Via de här molntjänsterna kan man få tillgång till hela SAP:s produktutbud och den lämpar sig utmärkt även för företag som bara vill sätta upp en träningsmiljö för att lära sig hantera SAP HANA, säger Max Guhl som är produktchef för Open Telekom Cloud.

För de företag som ändå känner sig osäkra på att själva kunna administrera SAP:s produkter finns även möjligheten att låta Deutsche Telekom sköta hela processen.

– Med Open Telekom Cloud kan vi utlova både flexibilitet och transparenta prismodeller kring allt som har med SAP:s produkter att göra, lovar Max Guhl.

Fördelar med Open Telekom Cloud

Säkerhet: Data lagras i Deutsche Telekom säkra datahallar i Tyskland.

Skalbarhet: Datakraft och minne kan beställas och administreras via webben.

Prismodeller: Det går att kombinera rörliga prismodeller med fasta kontrakt.

Ingen inlåsning: Eftersom molntjänsten bygger på den öppna standarden Openstack är det smidigt att byta leverantörer.

Individuell konfiguration: Det är helt fritt att välja modell och storlek på processorer, arbetsminne, lagring och nätverk.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>