Hem Nyheter Bublar Group utvecklar Virtual Reality för Norges största tågoperatör, Vy

Bublar Group utvecklar Virtual Reality för Norges största tågoperatör, Vy

Publicerat av: Redaktionen

Bublar Groups helägda dotterbolag Vobling, har fått VR-uppdrag från den norska tågoperatören Vy, tidigare NSB, Norske Statsbaner.

Bublar Group utvecklar Virtual Reality för Norges största tågoperatör, Vy 3Vy är en av Nordens största transportgrupper.

Vobling ska utveckla en avancerad applikation för träning och simulering i Virtual Reality med fokus på brand- och rökutveckling ombord. Simulatorn baseras initial på HTC Vive Pro och kan anpassas för flera olika plattformar med både 2D-skärmar, augmented reality och andra medier.

“Samarbetet med Vy är spännande och i teknisk framkant. Vi har de senaste åren utvecklat flertalet VR-applikationer inom visuell träning och utbildning vilket är i linje med vår produktstrategi i VR/AR”, säger Anders Ribbing, VD för Vobling.

“Med VR-tekniken kan vi träna vår personal på ett säkert och skalbart sätt. I denna VR-applikation används objektigenkänning och genom att replikera eld- och rökspridning, syretillgång och temperatur kan vi öva i en så realistisk träningsmiljö som möjligt. Det här blir ett nytt och kraftfullt redskap för vårt omfattande träningsprogram inom Vy”, säger Ole Johnny Haugen, Head of Education på Vy Kompetansesenter.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>