Butikschefer: försäljningen av hemelektronik ökar

Mer än 9 av 10 butikschefer tror på en ökad försäljning av hemelektronik det kommande halvåret. Det visar en ny undersökning gjord av Elektronikbranschen, med vd Klas Elm. Undersökningen kommer att upprepas kvartalsvis.

Det ser ljust ut för hemelektronikbutikerna. Det framgår av en undersökning som branschföreningen Elektronikbranschen har gjort. Undersökningens resultat beskriver hur butikschefer i ett stort antal butiker upplever försäljningen, och hur de bedömer att den kommer att utvecklas.

Inte mindre än 95 procent av de tillfrågade butikscheferna ser positivt på utvecklingen i sina butiker under det kommande halvåret. Över hälften, 56 procent, tror att den kommer att öka.

Undersökningen bekräftar också att priset är det som kunden tittar först på när de väljer produkt. 8 av 10 butikschefer ger den bilden.

Elektronikbranschen kommer att genomföra motsvarande undersökning varje kvartal, och kallar den Butikschefsindex. Vd Klas Elm kommentar:

– Butikschefsindex, BCI, är unik och särskilt intressant eftersom resultatet kommer direkt från butikschefernas möten med konsumenterna vid köptillfället. Därför är BCI både ett ”öra mot marken” av dagsläget och branschens förväntningar på framtida utveckling och trender. I ett lite längre perspektiv hjälper BCI oss också att förstå elektronikmarknaden och konsumenternas beteenden över tid.

Butiker i följande kedjor har deltagit i undersökningen: Audio Video, Elgiganten, Euronics, Media Markt, Netonnet, Phone House, Siba, Tre.

Länk till undersökningen (pdf från Elektronikbranschen webbsida)

Post Comment