Candidator och KPMG väljer DigiPlex som datacenterpartner

DigiPlex, nordens ledande datacenterleverantör, och IT-företaget Candidator har ingått ett strategiskt och operativt samarbetsavtal.

Candidator och KPMG väljer DigiPlex som datacenterpartner 1
Gisle M. Eckhoff, CEO DigiPlex

Candidator som var en av de första med att erbjuda Azure Stack i Norge, utökar nu sin datacenterkapacitet till DigiPlex datacenter i Rosenholm utanför Oslo.

– Våra kunder ställer strikta krav på säkerhet, stabilitet, miljövänlighet och hastighet. När KPMG bestämde sig för att byta till Azure Stack-teknologin och valde oss som leverantör, kom vi gemensamt överens om att DigiPlex skulle vara den bästa datacenterpartnern. Samtidigt ger vi även andra kunder möjligheten att få sina IT-leveranser från DigiPlex moderna och miljövänliga datacenter i Rosenholm, säger Lars Vaagen Solbakken, chef för Candidator Norge.

– För oss var det en förutsättning, när vi valde Candidator och Azure Stack-teknologin, att våra system drivs i ett säkert och miljövänligt datacenter. Tillsammans med Candidator beslutade vi oss därför för DigiPlex som partner. Vi ska vara bäst på vår marknad och då måste vi välja de bästa leverantörerna för att stödja oss digitalt, säger Dag Kjetil Jørgensen CIO i KPMG.

– Vi ser det som ett stort förtroende att Candidator och KPMG väljer oss som sin datacenterleverantör, och vi ser fram emot att välkomna dem till Rosenholm. DigiPlex har satsat mycket på att göra sina datacenter till några av de säkraste, mest stabila och inte minst de mest miljövänliga på marknaden, och Candidators och KPMG:s val av oss bekräftar att vi har lyckats med det, säger Gisle M. Eckhoff, VD för DigiPlex.

Candidator har utökat sin hybrida driftsplattform till att också kunna leverera sömlöst på Azure Stack, och upplever ett stort intresse på marknaden för sina självbetjäningslösningar vilka ger kunden fullständig kontroll över sina egna uppgifter. Kunderna kommer också att dra nytta av alla fördelar med att ha lösningarna i DigiPlex datacenter. Kunden kan då få det bästa av två världar. De slipper driva egna datacenter och får en kostnadseffektiv lösning med hög fysisk säkerhet.