Canon meddelar att 80 miljoner EOS-kameror har tillverkats

eos 5dCanon, marknadsledare inom digital bild, meddelar att en ny milstolpe uppnåtts: den 10 november 2015 passerade produktionen av analoga- och digitala EOS?kameror 80-miljonersstrecket. 80-miljonersexemplaret blev en EOS 5DS R, en kamera med världens högsta pixelantal i sin klass*.

Produktionen av Canons EOS systemkameror startade 1987 och ökade snabbt när de digitala systemkamerorna kom under tidigt 2000-tal, och nu har 80?miljoner exemplar tillverkats.

Den nya generationens systemkameror med autofokus lanserades i mars 1987 och hade världens första helt elektroniska objektivfattning, med fullständig elektronisk kontroll igenom hela kamerasystemet – inte bara objektivet och kamerahuset.

Canon tillverkar alla nyckelkomponenter i EOS-serien, något som ger ett kraftfullt produktsortiment och möjlighet att välja optimal sensor för varje kameramodell. Den styrkan använder Canon för att kontinuerligt bana väg för nya kameror och innovativa produkter – till exempel den kompakta och lätta EOS 500, som utökade antalet Canon?användare väsentligt, och den välrenommerade EOS 5D-serien som i år firar 10?årsjubileum.

Canon har med sin tillverkning och sina innovativa produkter under 12 år lyckats upprätthålla den globalt största försäljningsandelen** på marknaden för systemkameror, från 2003 till 2014.

I juni 2015 firades en annan milstolpe: Canons objektiv i EF-serien hade då tillverkats i 100 miljoner exemplar – ett nytt världsrekord för produktion av objektiv***.

Canon fortsätter att förbättra sina olika bildbehandlingstekniker utifrån de unika expertkunskaperna och strävar efter att tillverka exceptionella och pålitliga objektiv och kameror som uppfyller fotografernas olika behov, oavsett om de är förstagångsanvändare, avancerade amatörer eller yrkesfotografer. Och Canon fortsätter att bana väg inom teknik och skapa nya upplevelser inom fotografi och film.

* Bland digitala systemkameror som utrustats med en 35 mm fullformatssensor.
** Per den 16 november 2015, enligt en undersökning utförd av Canon.
***Baserat på en undersökning utförd av Canon.

Post Comment