Caperio: ”Egenutvecklade applikationer största risken”
Hem Reportage Caperio: ”Egenutvecklade applikationer största risken”

Caperio: ”Egenutvecklade applikationer största risken”

Publicerat av: Redaktionen

Tommy Hessler, affärsområdeschef för Workplace hos Caperio, bekräftar att det inte är alldeles ovanligt att företag ligger kvar med XP. Han konstaterar att ”det börjar bli rejält bråttom” att byta nu, för att inte utsätta sig för risker. Och liksom Ateas Martin Öster ser han ingen anledning att välja något annat än Windows 8.

Tommy Hessler, Caperio

Tommy Hessler, affärsområdeschef Workplace, Caperio

Hur hanterar ni kunder som ligger kvar på XP?
– Vi har inga kunder som köper Arbetsplats som tjänst kvar på XP, dom har vi redan tagit hand om. Våra övriga kunder hjälper vi med uppgraderingsprojekt i olika former.

Vilka risker ser ni för kundens del?
– Största risken skulle jag säga är egenutvecklade applikationer som inte är kompatibla med nyare operativsystem. Det tar vårt extremt kompetenta applikationsgäng hand om, så oron är oftast en aning överdriven. Att ligga kvar på XP är inte ett bra alternativ, tillverkningen av patchar ska man inte underskatta.

Hur vanligt uppfattar du att det är att företag har kvar XP?
– Tyvärr lite för vanligt. Det börjar bli rejält bråttom nu om man inte ska exponera sig för riskerna med ett operativsystem som tyvärr gjort sitt.

Bör företag migrera till Windows 7 eller Windows 8? En flytt till Windows 7 bör ju vara ett mindre, enklare steg att ta än att gå till den senaste versionen.
– Windows 8.1! Jag ser ingen direkt anledning att mellanlanda på Windows 7, om företagen har en tillräckligt modern hårdvarupark. Till och med den älskade startmenyn är på väg tillbaka, den kommer med nästa uppdatering viskas det om.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>