Caperio ökar tempot i lönsamhetsjakten
Hem Nyheter Caperio ökar tempot i lönsamhetsjakten

Caperio ökar tempot i lönsamhetsjakten

Publicerat av: Redaktionen

Caperio vässar sitt sparprogram som presenterades under hösten. Nu är målet att spara ytterligare 15 miljoner kronor, utöver de 30 som det ursprungliga programmet skulle ge.

Anledningen till skärpningen är helt enkelt att vd Christer Haglund ser att man inte kommer att nå de lönsamhetsmål man hade satt upp för Q4. En av de främsta orsakerna till det är att produktsidan gått sämre än väntat. Han ger ytterligare bakgrund i ett pressmeddelande.

Christer Haglund, vd Caperio.

Christer Haglund, vd Caperio, ser fram emot ett starkt 2014.

– Vi har haft en enorm tillväxt i volym och personal och har inte avvecklat olönsamma affärer och områden i samma utsträckning som vi byggt vår nya affärsmodell. Parallellt med detta ser vi hur kundernas köpbeteende förändrats snabbare än vad både vi och marknaden förväntade sig.

För IT-Kanalen förklarar Christer Haglund att det utökade programmet bland annat innebär att bolaget stänger kontoret i Norrköping, som öppnades så sent som 2012. ”Verksamheten har inte utvecklats som planerat”, kommenterar han. Caperio ska också göra förändringar i sina logistikcentrum i Göteborg och Enköping, vilket i praktiken innebär att lagret koncentreras till Enköping medan verksamheten i Göteborg blir en hubb.

Även lönemodellen inom bolaget ändras så att en större del kommer att utgöras av rörlig lön.

Caperio har varslat nio personer i samband med skärpningen av sparprogrammet, fem i Norrköping och två i Göteborg. Av de fem i Norrköping har två erbjudits arbete i Stockholm.

– Vi har gjort vår hemläxa och lägger ett föränderligt 2013 bakom oss med fullt fokus på ett väsentligt starkare 2014. Tryggheten ligger i vår starka säljkultur, våra goda kundrelationer och med ett mer tydligt och fokuserat erbjudande ser vi fram emot 2014 med stor tillförsikt, säger Christer Haglund.

Vad ser du mest fram emot under 2014?

– Jag ser fram emot att vi tar ytterligare kliv inom managed workplace och att kunderna ser att vi är den mest engagerade och mest lokala partnern med närproducerade och kvalitativa it-tjänster.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>