Caperio reser sig
Hem Nyheter Caperio reser sig

Caperio reser sig

Publicerat av: Redaktionen

Caperio har haft ett tufft i år men nu är bolaget på väg mot starkare siffror. CEO Christer Haglund säger att de siktar på att öka rörelseresultatet från Q3:s 1,8 miljoner kronor till drygt 30 inom 15 månader (EBITDA).

Christer Haglund pressbild_300pxCaperios rörelseresultat (EBITDA) för årets första nio månader landar på blott 100 000 kronor, mot 18,1 miljoner under motsvarande period 2012. Men att döma av Q3-siffrorna har upphämtningen redan börjat visa resultat. EBITDA för kvartalet ligger på 1,8 miljoner, mot 2,6 förra året.

Upphämtningen är ett resultat av det effektiviseringsprogram som fått namnet CAP (Caperio Accelerator Program) och som innebär både besparingar och intäktshöjare. Ett starkare fokus på tjänster är en röd tråd.

– Det närmaste året kommer ett intensivt och omfattande arbete att äga rum för att öka effektiviteten. Programmet omfattar  de aktiviteter som har högst effektiviseringspotential de kommande 15 månaderna. Genom ökat fokus och strukturerat arbete ska vi åstadkomma stora effektiviseringar som ska lyfta bolagets lönsamhet tillbaka till tidigare nivåer.

– Programmets mål är 30 mkr i förbättrad lönsamhet på EBITDA, säger Christer Haglund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>