Capgemini och Telia Sverige i strategiskt samarbete inom 5G

Capgemini tillkännagav idag ett nytt partnerskap med Telia Sverige inom 5G.

Capgemini och Telia Sverige i strategiskt samarbete inom 5G 1Genom samarbetet kommer två av de stora aktörerna inom IT och Telecom, Capgemini och Telia, att bygga nyckelfunktioner för att möjliggöra att svenska industrier förblir i digital framkant. Genom 5G-teknik kommer Capgemini ta digital innovation till nästa nivå och skapa nya affärsmodeller tillsammans med kunderna.

Som framgår av Capgemini Research Institutes nyligen publicerade rapport är 5G en av de mest snabbväxande trenderna när det gäller digitalisering. En stor andel industriföretag från alla sektorer är redo att utnyttja den nya tekniken för digitalisering. De förväntade fördelarna gäller allt från uppkopplade fordon till automatiserig inom industrin och förbättrad säkerhet tack vare de nya möjligheter som 5G ger.

-5G förstärker digitaliseringen radikalt, vilket gör det möjligt att nå nästa nivå, och det är precis vad våra kunder förväntar sig att vi ska hjälpa dem att göra, säger Tobias Larsson, Vice President på Capgemini Invent och ansvarig för 5G i Sverige. Att tillhandahålla en så kraftfull teknik som 5G, öppnar för stora möjligheter för de flesta sektorer, och våra kunder är angelägna om att komma igång med den nya tekniken.

Telias expertis inom uppkopplad digitalisering kommer tillsammans med Capgeminis globala expertis inom digital affärs-och IT-transformation att skapa en effektiv användning av 5G och ta företag och organisationer till nästa steg i deras digitala resa. 5G kommer initialt att rullas ut hos industrier som dedikerade nät för lösningar som kräver extrem prestanda och en garanterad servicenivå.

-5G är ett bra exempel på hur teknik kan skapa nya affärsmöjligheter, spara kostnader, och samtidigt bidra till en mer hållbar värld. Vi är glada att välkomna Capgemini till partnerprogrammet där vi tillsammans bygger ett kraftfullt ekosystem för att ta tillvara på och hitta nya möjligheter med 5G, säger Magnus Leonhardt, Strategi och innovationschef på Telia Sverige.