Captech tar in Barco för enklare mötespresentationer
Hem DISTRIBUTÖRCAPTECH Captech tar in Barco för enklare mötespresentationer

Captech tar in Barco för enklare mötespresentationer

Publicerat av: Redaktionen

En riktig AV-tungviktare har precis landat hos distributören Captech. Nämligen snabbväxande Barco. Den nederländska tillverkaren gör skärmar och displayer för användning i cockpit i flygplan. De gör gigantiska bioprojektorer och uteskärmar. De gör stereoprojektorer och de gör hela kontrollrum för audio- och videosystem.

Men när man nu tecknat avtal med Captech handlar det om en annan typ av produkt, Clickshare. Det är en manick som gör att exempelvis alla mötesdeltagare kan dela ”sin” skärm på den stora, centrala skärmen i rummet. Nyckeln här heter enkelhet, enligt Fredrik Tidemar som är chef för AV & Large Display på Captech.

– Vi blev sålda på en gång. Det finns inget presentationssystem på marknaden som kombinerar en fantastisk enkelhet med en överlägsen funktionalitet såsom Barco Clickshare. Produktens pålitlighet gör att man slipper bjudas på några oväntade tekniska överraskningar, den bara fungerar” säger Fredrik Tidemar, affärsområdeschef AV & Large Display på CapTech, i ett pressmeddelande.

ClickShareButtonBackjpgI princip fungerar det då så här: alla mötesdeltagare får varsin dongel att koppla in i sin dator, och när man vill visa innehållet på sin skärm, på den stora skärmen i rummet, trycker man på en knapp. Systemet kan hantera upp till 64 användare och fyra skärmar.

Captech kallar det ”enkelklicksmiraklet” i sin beskrivning av produkten.

För Barcos del handlar samarbetet till stor del om att bli starkare på enterprise-marknaden, enligt Sid Stanley, Channel Director EMEAI på Barco.

Barco omsatte drygt 1,1 miljarder euro 2012 och gjorde en vinst på nästan 100 miljoner euro. Det innebar en resultatökning på 22 procent – på en fyraprocentig försäljningsökning. 2011 ökade resultatet med 30 procent mot föregående år – på en tioprocentig försäljningsökning.

Torra siffror, måhända, men de indikerar att Captech fått in en vinnare i laget.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>