SaaS-bolaget Caspeco accelererar digitaliseringen av restaurangbranschen tillsammans med investeraren Monterro.
Hem Teknik Caspeco accelererar digitaliseringen av restaurangbranschen tillsammans med investeraren Monterro

Caspeco accelererar digitaliseringen av restaurangbranschen tillsammans med investeraren Monterro

Publicerat av: Redaktionen

Monterro, Nordens ledande investerare i B2B-mjukvarubolag, har förvärvat en majoritet i svenska restaurant tech-bolaget Caspeco som erbjuder en komplett molnbaserad plattform för restaurang- och upplevelseindustrin.

Samarbetet gör att Caspeco ytterligare kan förädla sina tjänster, med målet att hjälpa ännu fler krögare att få bättre koll på sin ekonomi och ta smartare beslut.

Därmed kan bolaget även accelerera tillväxten, både i Sverige och internationellt.

– ”Vi har följt Caspeco under en längre tid och det är ett mycket fint bolag.” säger Thomas Bill Revland, medgrundare av Monterro och blivande styrelseordförande i Caspeco. ”Bolaget har en bra tillväxt under lönsamhet, en unik lösning och företagskultur, samt mycket nöjda kunder. Dessutom ser vi en stark digitaliseringstrend inom branschen. Sammantaget ger det Caspeco en fantastisk potential. Vi ser otroligt mycket fram emot att bidra till att maximera denna potential, inte minst för Caspecos kunder som med moderna verktyg kan utvecklas och bli mer lönsamma.”

Caspeco hjälper restaurang- och upplevelseindustrin att få en lönsammare verksamhet

Caspeco grundades av den före detta krögaren Per Söderqvist redan 2006. Med hjälp av smarta Uppsala-studenter utvecklade han ett system för att få bättre koll på sin restaurangs utgifter, inkomster, marginaler och bemanning. Snabbt förbyttes krogens förlust till en vinst och fler krögare hörde av sig för att få ett likadant system. Idag är Caspeco marknadsledande inom området. Bolaget omsätter mer än 100 miljoner kronor och har 135 anställda, många med lång erfarenhet från restaurangbranschen, vilket uppskattas av kunderna. Bolaget erbjuder fyra kompletta och sammanhängande moduler, från bokning till betalning. De hjälper krogar och upplevelseindustrin att spara tid och resurser, minska risken för misstag, förbättra kommunikationen, öka marginalen och få nöjdare gäster.

SaaS-bolaget Caspeco accelererar digitaliseringen av restaurangbranschen tillsammans med investeraren Monterro.Caspecos snart 2000 kunder uppskattar den unika helhetslösningen, användarvänligheten och supporten. Det syns om inte annat i kundundersökningarna och deras marknadsledande position.

– ”Vi är väldigt stolta över alla våra mycket nöjda kunder,” säger Krister Fingal, vd på Caspeco. ”Jag är övertygad om att en framgångsfaktor är vår branschkunskap. Vi förstår hur deras verksamhet fungerar, vilka utmaningar de har, och vad som krävs för att få en smidigare drift och bättre lönsamhet.”

– ”Vi har haft en fantastisk resa och det här är bara början.” säger Per Söderqvist, grundare av Caspeco. ”Digitaliseringen av restaurangbranschen är ett faktum och hela världen ligger framför oss. Därför var det dags för oss att hitta en partner som kan stötta oss i vår fortsatta satsning. Monterro är precis den partnern – de har både kapital och den kompetens vi behöver för att fortsätta förädla Caspeco och bli en ännu bättre partner för våra kunder.”

– ”Investeringen går helt i linje med Monterros modell,” säger Thomas Bill Revland på Monterro. ”Vi stöttar den redan mycket kunniga ledningen och grundaren i Caspeco med ytterligare affärsutveckling. Vi tillför även expansionskapital för att skapa utrymme för ytterligare satsningar i produkt och organisation. Vi ser verkligen fram emot ett långsiktigt partnerskap.” fortsätter han.

Monterro stöttar med kapital och erfarenhet av internationell expansion och produktutveckling

Partnerskapet med Monterro ska hjälpa Caspeco att öka takten i produktutvecklingen, stärka organisationen, samt expandera till fler nordiska länder.

Monterro blir med förvärvet majoritetsägare och grundaren samt operativa ägare kvarstår som signifikanta ägare.

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>

-
00:00
00:00
Update Required Flash plugin
-
00:00
00:00