Cecilia Videcél är finalist i Nordic Women in Tech Awards
Hem Kvinnor på Kanalen Cecilia Videcél är finalist i Nordic Women in Tech Awards

Cecilia Videcél är finalist i Nordic Women in Tech Awards

Publicerat av: Redaktionen

[KVINNOR PÅ KANALEN] Kuras grundare och CEO Cecilia Videcél är utvald som en av fem finalister i kategorin ”Innovator of the Year” i tävlingen Nordic Women in Tech Awards som detta år mottog över 400 nomineringar från alla Nordiska länder.

– ”Vi har utvecklat Kura tillsammans med våra slutanvändare. Det har gjort att vi har lyckats skapa en plats där både patienter och vårdgivare kan mötas utifrån sina förutsättningar och behov. Pga pandemin fick vi lägga om och jobba ännu närmare våra kunder, och fokusera på hur vi kunde assistera dem både nu, men också hur vi kunde ta fram tjänster som kommer behövas efter pandemin. Därför är det väldigt roligt att bli uppmärksammade i NWiTA”, säger Cecilia Videcél, CEO och grundare av Kura.

Cecilia Videcél är finalist i Nordic Women in Tech Awards

Cecilia Videcél, CEO & grundare på Kura

Healthmakers Technologies AB, med den digitala vårdtjänsten Kura är ett inkubatorbolag som utvecklats tillsammans av två av Göteborgsregionens inkubatorer, GU Ventures AB och Founders Loft. Kura förenklar kommunikationen mellan vårdgivare och vårdtagare och är en del av den personliga vårdkedjan. Genom Kura kan du söka vård digital hos dina egna vårdenheter. Kura adresserar den ökade efterfrågan på digitala vårdbesök, säkerställer att patientersättningar i form av skattepengar inte hamnar i fel landsting samt att vårdcentralerna inte drabbas av minskade anslag.

Kura har under 2021 ökat antalet registrerade användare med 90% sedan december 2020.

– ”Vi är otroligt glada och stolta att Cecilia med vårdtjänsten Kura valts som en av fem finalister i Nordic Women in Tech Awards och det har varit en ära att få följa och stötta Cecilia och teamet genom denna utvecklingsresa. En utvecklingsresa som vi ännu bara sett början på”, säger Sofia Ström, GU Ventures och Jessica Oldborn, Founders Loft.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information>>