Cegal’s mål är att ha en nyckelroll i det ’gröna skiftet’
Hem Nyheter Cegal’s mål är att ha en nyckelroll i det ’gröna skiftet’

Cegal’s mål är att ha en nyckelroll i det ’gröna skiftet’

Publicerat av: Redaktionen

 Nordens ledande Oracle-partner byter namn till Cegal.

Fusionen mellan Cegal och SYSCO slutförs med nytt namn och ny logo.

Nu är allt klart för att stärka positionen som Sveriges största Oracle-partner och en ledande leverantör av moderna molntjänster.

Samtidigt ska Cegal spela en nyckelroll i det ’gröna skiftet’.

Hösten 2021 blev det känt att de två norska tekniksällskapen Cegal och SYSCO skulle fusioneras. Nu är nytt varumärke på plats och namnet Cegal har valts för vägen framåt.

Visionen är att skapa ett ledande globalt tekniksällskap som ska vara en stark bidragsgivare till det gröna skiftet för hela energibranschen, från olja och gas till vattenkraft och andra förnybara energikällor. Samtidigt ska positionen som Nordens största Oracle-partner behållas och Cegal ska vara den ledande leverantören av komplexa molnlösningar.

– Vår nya profil understryker att vi ska spela en nyckelroll i det gröna skiftet. Vi har behållit Cegal-namnet för att bevara den långa traditionen som sällskapet har inom energibranschen, säger koncernchef Dagfinn Ringås på Cegal och han lägger till:

– Energibranschen i Norden har fortsatt ett stort behov av att leverera energi på nya och hållbara sätt. Skiftet mot förnybara energikällor sker nu i en rasande fart och det gröna skiftet gör att det investeras enormt inom teknologi.

Bevarar flexibilitet och platt struktur

Cegal’s mål är att ha en nyckelroll i det ’gröna skiftet’

Rafael Gonzalez

 – Fusionen ger mening och många söker sig till vårt nya teknikföretag. Under 2022 är Cegal på väg att rekrytera över 200 nya medarbetare, många av dem i Sverige. Det vill säga ungefär en ny anställd per arbetsdag säger Rafael Gonzalez, Country Manager för Cegal Sverige.

Verksamheter blir alltmer teknikdrivna och modern molnbaserad teknik som förenklar komplexa IT-lösningar och bidrar till hållbar utveckling är nyckeln till framgång. Cegal och SYSCO har båda lång erfarenhet av digitalisering och modernisering av stora nordiska verksamheter.

– Vi måste vara tydliga med vad vi gör; industriell programvara, konsulttjänster i världsklass, samt leverans av säkra och stabila driftstjänster både i molnet och ’on-prem’. Det är så vi blir en stark bidragsgivare för att hjälpa svenska företag med deras digitala transformation, säger Rafael Gonzalez (bilden ovan), Country Manager för Cegal Sverige.

– Vi kommer fortsätta vårt arbete att bättre kunna deklarera våra projekt, inte bara utifrån perspektivet ’kronor och ören’, utan även hur projektet bidrar med hållbara värden för vår kund. När vi växer så får vi också mer utmanande och roliga arbetsuppgifter för våra team men vi måste behålla flexibiliteten, tempot och den platta strukturen, med mycket energi och positivitet. Det är och ska alltid vara kul att gå till jobbet hos oss, fortsätter Gonzalez.

Fortsatt tillväxt

 Sammanslagningen har inte gått utöver tillväxt. Förra årets omsättning för det sammanslagna bolaget slutade på 1,41 miljarder norska kronor. En tillväxt på 5 procent från år till år, proforma. Rörelseresultatet före avskrivningar slutade på 293 miljoner NOK. Det ger en EBITDA-marginal på 21 procent. Orderingången under fjärde kvartalet 2021 var 2,6 miljarder NOK.

SYSCO etablerades i Haugesund i Norge 2004. Sedan starten har företaget haft en stark och lönsam tillväxt år efter år. Från sin blygsamma start med 4-5 anställda och några miljoner i omsättning har företaget byggt upp sig till att vara den ledande leverantören av teknik och tjänster till den norska energiindustrin och är Nordens ledande Oracle-partner.

Cegal etablerades 2000 i Stavanger, Norge och har sedan dess vuxit starkt både organiskt och genom förvärv. Cegal är etablerat som en ledande, global leverantör av teknologi och tjänster särskilt inom olje- och gasindustrin.

Företagsfakta

Cegal kommer tillsammans skapa nya digitala succéhistorier. Tillsammans har vi nu 850 anställda på kontor i åtta länder och en omsättning på cirka 1,4 miljarder NOK 2021. Vi växer och positionerar oss för att bli en global aktör och en solid och professionell teknikpartner för våra kunder. Med lättförståelig och modern programvara, konsulttjänster i världsklass samt leverans av säkra och stabila molntjänster kommer vi att forma den digitala framtiden.

 

 

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>