Certified Integrator lanserad vid Nordic APIs
Hem Nyheter Certified Integrator lanserad vid Nordic APIs

Certified Integrator lanserad vid Nordic APIs

Publicerat av: Redaktionen

Vid Nordic APIs i Stockholm förra veckan lanserades en ny certifiering för IT-branschen.

Certified Integrator lanserad vid Nordic APIs 1

Gustav Rosén, CEO Entiros Integrations, presenting Certified Integrator at Nordic APIs.

Certified Integrator riktar sig till målgruppen utvecklare och deras kunder och är ett starkt inspel till en länge eftertraktad best-practise för integrationer.

Med fokus på fundamenten lägger certifieringen en grund bestående av 10 väsentliga punkter för integrationer och API:er, och lägger till ytterligare ett lager med 5 väsentliga punkter för det övergripande integrationslandskapet. De flesta läsare kommer säkert att fråga – ”Vilken teknik eller plattform är denna certifiering byggd på?” – men här börjar det bli riktigt intressant. Certifieringen är helt teknikneutral och kommer att vidareutvecklas av en grupp företag som specialiserat sig på att leverera integrationer till sina kunder.

Med målsättning att utveckla certifieringen till en fullständig ISO 17024 personlig certifiering under 2019 krävs ett aktivt deltagande från branschen för att utveckla certifieringen. Grundare och VD för Entiros Integrations, Gustav Rosén, är initiativtagare för Certified Integrator och har drivit initiativet för en best-practise för integrationer tills nu.

– ”Våra mål är höga, som slutkund för integrations- och API-tjänster behöver en viss kvalitetsnivå garanteras genom en branschstandard där leverantörerna kan bevisa sin kompetens. Certified Integrator-initiativet är vårt bidrag till att nå detta mål. ”- säger Gustav efter sin session på Nordic APIs.

Intresset för certifieringen är konkret, från enskilda utvecklare till slutkunder och även från Entiros kollegor i verksamheten. Det finns många människor framför Entiros-montern i utställningshallen på Nordic APIs som ställer frågor.

– ”Hur blir jag en del av det här initiativet, vi vill ha plats i styrelsen!” – kräver en kollega i ett konkurrerande företag när han pratar med Entiros representanter, alla ler och skrattar men det sägs med en seriös underton i rösten. Svaret är lika allvarligt,

– ”Jag kommer absolut ta kontakt med dig inom kort!”

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>