CEVT blev corona-redo redan för fem år sedan
Hem NyheterMolntjänster CEVT blev corona-redo redan för fem år sedan

CEVT blev corona-redo redan för fem år sedan

Publicerat av: Redaktionen

Utvecklingsföretaget CEVT i Göteborg introducerade fjärråtkomst till företagets IT-applikationer, via en VDI-lösning från molntjänstföretaget Citrix, för sina 2 000 anställda redan för 5 år sedan.

CEVT blev corona-redo redan för fem år sedan

Det har inneburit att man var väl förberett för coronapandemin och har man kunnat fortsätta arbeta ungefär som vanligt.

CEVT är den kinesiska industrigruppen Zhejiang Geely Holding Groups, huvudägare av Geely Automobile och Volvo Personvagnar, innovationscenter i Göteborg. Sedan etableringen 2013 har det utförts avancerad forskning inom fordonsteknologi, något som kräver en hel del datakapacitet. 2015 beslöt man att satsa på en VDI-lösning från Citrix, där företagets anställda gavs tillgång till virtuella skrivbord som kan användas på enklare enheter som bärbara datorer, surfplattor eller smartphones.

– Det här har uppskattats väldigt mycket av vår personal. De har kunnat komma till jobbet och arbeta under de timmar som är bekvämast och som fungerar bäst med privatlivet. De kan sedan fortsätta sitt arbete var som helst och när de önskar, med tillgång till samma information, säger Patrik Fredlund, Vice President EUS & Security Operations på CEVT.

Samtidigt skickas inte data fram och tillbaka utan förvaras säkert i datacentret. Det betyder att användarna har tillgång till samma IT-system trots att man arbetar på annan ort eller via andra enheter.

– Vår personal har kunnat fortsätta arbeta ungefär som vanligt under coronapandemin, tack vare den Citrix-lösning vi implementerade för fem år sedan och som vår personal är van att arbeta i, säger Patrik Fredlund.

Få organisationer har varit förberedda för en situation där majoriteten av personalstyrkan jobbar på distans. Hos CEVT löste man detta genom att identifiera individerna med störst behov av datakapacitet. För dem skalades kapaciteten upp, medan användare med små krav fått mer begränsad kapacitet. Detta kunde enkelt justeras med hjälp av Citrix lösning.

– Den resa som vi på CEVT gjort visar hur bra den här tekniken är. Nästa steg blir att erbjuda VR via Citrix. Vi har många intressanta applikationer som vi vill kunna erbjuda via distansarbete, så att våra medarbetare kan befinna sig var de vill oavsett tid på dygnet, säger Patrik Fredlund.

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>