CGI lanserar Enterprise Cloud
Hem NyheterMolntjänster CGI lanserar Enterprise Cloud

CGI lanserar Enterprise Cloud

Publicerat av: Redaktionen

Enterprise Cloud är en komplett molnlösning för stora verksamheter.

CGIs privata molntjänst nu leveransklar – första kunden ut i november

CGI lanserar Enterprise Cloud, en heltäckande hybridmolnlösning som också innefattar ett privat moln. CGIs Enterprise cloud är framtaget utifrån det stora behov som finns att lagra och hantera data på ett säkert sätt i molnet och utifrån de krav och regelverk som många verksamheter har att förhålla sig till.

”Vi har lyssnat noggrant på våra kunder när vi skapat vår molnlösning. De måste kunna vara helt säkra på att deras information hamnar i rätt händer och att lösningen är totalt driftsäker. Därför är vi glada att kunna erbjuda även ett privat moln, placerat i Sverige och med svenska resurser på plats när så krävs”, säger Greger Wikstrand, CTO, CGI Skandinavien.

CGI lanserar Enterprise CloudCGIs Enterprise Cloud är baserad på beprövad och välkänd teknologi som VMware, som de flesta verksamheter idag använder. Det betyder att lasterna, vare sig de finns i containers eller virtuella maskiner, kan läggas där de hör hemma. De olika miljöerna kan nås med ett och samma gränssnitt och ha samma funktioner och skalbarhet, vare sig informationen ligger i ett publikt moln, ett hybridmoln, i ett privat moln eller i den egna datorhallen.

Den 1 november var premiär för den första kunden att använda CGIs Enterprise Cloud.

CGI har under en längre tid satsat stort på att utveckla säkra och effektiva molnlösningar för stora verksamheter med komplex IT-infrastruktur. Ett resultat av detta är att det globala analysföretaget ISG rankar CGI högst av de molnleverantörer som inte lyder under Cloud Act. (Cloud Act innebär att amerikanska myndigheter har möjlighet att begära ut data enligt amerikansk rätt, oavsett var den är lagrad.)

Relaterade Artiklar

Vi använder cookies och andra identifierare för att förbättra din upplevelse. Detta gör att vi kan säkerställa din åtkomst, analysera ditt besök på vår webbplats. Det hjälper oss att erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll och smidig åtkomst till användbar information. Klicka på ”Jag godkänner” för att acceptera vår användning av cookies och andra identifierare eller klicka ”Mer information” för att justera dina val. Jag Godkänner Mer Information >>